18 / 04 / 2024

TOKİ TÜİK'e yeni hizmet binası yapacak!

TOKİ TÜİK'e yeni hizmet binası yapacak!

Afetlerde en fazla hasarın yaşandığı gecekondu ve kaçak yapılaşma bölgelerinde uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle modern konutlar inşa eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem riski taşıyan kamu binalarını da dönüştürüyor...



Afetlerde en fazla hasarın yaşandığı gecekondu ve kaçak yapılaşma bölgelerinde uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle modern konutlar inşa eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem riski taşıyan kamu binalarını da dönüştürüyor. 


İdare, mevcut binası depremde risk taşıyabileceği değerlendirilen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) için afetlere dayanıklı modern bir hizmet binası inşa edecek. TÜİK binası birçok kamu kurumunun inşa edildiği Ankara-Eskişehir Karayolu üzerinde, yol boyunca konumlanan yapılarla uyum içinde bir siluet oluşturacak. 


TOKİ'DEN 212 KAMU KURUMUNA BİNA


 Bugüne kadar toplamda 115 kamu hizmet binasının ihalesini gerçekleştiren TOKİ, 97 kamu binasının da ihale ve proje çalışmalannı yürütüyor. Bu kapsamda; Gıda, Tanm ve Hayvancılık Bakanlığı hizmet binası, Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hizmet binası, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Proton Hızlandıncısı Tesisi ve Destek Tesisleri, istanbul Hadımköy PTT Başmüdürlüğü Posta işleme Merkezi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Akyurt Eğitim ve Sosyal Tesisleri, TOKİ'nin kamu kurum ve kuruluşları için inşa ettiği binalardan bazdan. idare ayrıca Maliye Bakanlığı için 12 Vergi Dairesi ve SGK içinde 20 ayrı hizmet binası inşa etti. 


Yeni Akit Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016