28 / 03 / 2024

TOKİ Tire Konutları'nda teslimler yapıldı!

 TOKİ Tire Konutları'nda teslimler yapıldı!

TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın dar gelirlilere yönelik ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında yapımı tamamlanan 280 konutun hak sahiplerine teslim töreni Tire Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı...


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tire'de TOKİ tarafından yapımı tamamlanan konutların teslim törenine katıldı. 


TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın dar gelirlilere yönelik ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında yapımı tamamlanan 280 konutun hak sahiplerine teslim töreni Tire Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.


Törene katılarak bazı hak sahiplerine konutlarının anahtarını teslim eden Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada ilçede daha önce 350 konut dağıtıldığını, bugün de 280 konutun sahiplerine teslim edileceğini belirtti.


TOKİ'nin Türkiye'de destan yazdığını, kurumun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "evsiz kimse kalmayacak" talimatıyla hareket ettiğini, vatandaşlara çok düşük ücretle ev sahibi olma imkanı getirdiğini ifade eden Eroğlu, "Sıhhat ve afiyet içinde mutluluk içinde yaşayın" dedi.  


TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, İzmir genelinde 13 bin 867 konut, 84 sosyal donatı yaptıklarını, proje aşamasındakilerle 20 bin 755 konutun yapılmış olacağını kaydetti.


Murat, 2003 yılından bu yana TOKİ'nin 621 bin konuta ulaştığını, bunun yüzde 85'inin sosyal nitelikli konutlardan oluştuğunu, hedeflerinin 2023 yılına kadar 1 milyon konuta ulaşmak olduğunu da sözlerine ekledi.


Öte yandan evinin anahtarını Bakan Eroğlu'ndan teslim alan Oktay Uslu isimli vatandaş, Eroğlu'na teşekkür ederek "Lafa değil icraata bakarım" dedi.


Bazı hak sahiplerinin de anahtarlarını törende almak istemesi üzerine Bakan Eroğlu'nun talimatıyla talep eden tüm hak sahiplerine evlerinin anahtarları verildi.


 

AA




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016