20 / 04 / 2024

TOKİ Kuzey Ankara Konutları sakinleri faturaları protesto etti!

 TOKİ Kuzey Ankara Konutları sakinleri faturaları protesto etti!

TOKİ Kuzey Ankara Konutları sakinleri, yüksek meblağlarda gelen faturaları ve ulaşım, güvenlik, sağlık sorunlarını ateş yakarak protesto etti. Vatandaşlar ''Burası mağduriyet konutları, bizi kimse görmüyor'' dedi.


Başkent’in uluslararası giriş kapısı olan Esenboğa Yolu üstündeki  TOKİ  Kuzey Ankara Konutları’ndaki sıkıntılar sürüyor. Mülk sahipleri ile TOKİ arasında yaşanan tartışmalar nedeniyle dönüşüm süreci sancılı geçen bölgede yapılan yeni konutlara yerleşen vatandaşların sorunları bitmek bilmiyor. 5 ay önce taşındıkları 10, 11, 12 ve 16’ncı etapları mağduriyet yaşadıklarını savunan vatandaşlar, yüksek meblağlardaki doğalgaz aidat faturaları ile ulaşım, güvenlik ve sağlık sorunlarını ateş yakarak protesto etti. 


Ocak ayı doğalgaz aidat faturalarının önceki aya göre 2-3 kat daha fazla olduğunu belirten semt sakinlerinden Kamile Tarhan, “Geçen ay 100-120 lira gelen doğalgaz faturamız bu ay 300-600 lira arasında geldi. Isıtma sistemimiz merkezi, iki ay arasındaki faturanın bu kadar farklı olmasına anlam veremiyoruz. Ödeyeceğimiz tutarları apartmanlarımızın kapısına yapıştırmışlar ama hiç mantıklı değil. Apartmanda 5 daire dolu ama 13’ünün de borcu aynı. Hem yeteri kadar ısınamıyoruz hem de dünyanın parasını istiyorlar” dedi.


CAN GÜVENLİĞİ SIFIR


Sokak aydınlatmaları yanmadığı için bölgede geceleri gasp ve hırsızlık olaylarının yaşandığını söyleyen 10’uncu Etap sakinlerinden Ahmet Terzi ise şunları söyledi: 

“Akşam olunca karanlığa gömülüyoruz. sokak aydınlatması olmadığı için fırsatçılar geceleri meydana çıkıp, evlere ve park halindeki arabalara giriyor. Sokata yürümeye korkuyoruz. Eşlerimize sarkanlar, taciz girişiminde bulunanlar oluyor. Başkent’te insanlar gasp ediliyor ama bir kişi de gelip asayişi sağlamak için bir şey yapmıyor. Ne bir devriye ne de bir güvenlik görevlisi var. Can güvenliğimiz sıfır.”


LAĞIM AÇIKTAN AKIYOR


Vadinin başlangıç bölümünden akan lağım suyuna da tepki gösteren bölge sakinleri, sağlıklarının tehdit altında olduğunu savundu. Semtte yaşayan İbrahim Kanat, “Buraya yerleştiğimizden beri lağım suyunun pis kokusuna maruz kalıyoruz. Evlerimizin penceresini açamaz olduk. Çocuklarımız lağımın içindeoynuyor. Açık olan bölgenin üstünü kapatmak bu kadar zor olmamalı. Hasta olmaktan korkuyoruz. Çöplüğün içinde yaşıyoruz, kimsenin gördüğü yok” şeklinde konuştu.


DOLMUŞ VE OTOBÜS GEÇMİYOR


Ulaşım ve sağlık gibi sosyal donatıların da bölgede eksik olduğunu ifade eden Baraj Mahallesi Muhtarı Mehmet İskender ise şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız belediye otobüslerini dahi kullanamıyor. Yollarımız dik olduğu için EGO otobüsleri etapların arasına girmiyor ve ana caddeden geçiyor. Dolmuş ise hiç yok. Burada oturan yaşlı insanlar metrelerce yolu yürümek zorunda kalıyor. Yetkililerden güvenlik sorunlarımızın giderilmesi için bölgeye bir karakol, sağlık sorunlarımızın çözümü için bir sağlık merkezi açılmasını istiyoruz.”


Hürriyet




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016