16 / 04 / 2024

TOKİ Kocaeli Arızlı Projesi'nde 56 konut tahliye edildi!

TOKİ Kocaeli Arızlı Projesi'nde 56 konut tahliye edildi!

İzmit Arızlı'da TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için 2013 yılında yaptırılan konutlar sahiplerine teslim edilmişti. 396 konuttan 56'sının amacına uygun kullanılmadığı tespit edildi...


İzmit Arızlı'da  TOKİ  tarafından dar gelirli vatandaşlar için 2013 yılında yaptırılan konutlar sahiplerine teslim edilmişti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı dar gelirli aileler için yaptırılan 396 konuttan 56'sının amacına uygun kullanılmadığı tespit edildi. 


56 KONUT İÇİN TAHLİYE 


İzmit Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyon tarafından 6 ay önce konutlarda inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrasında 56 konutun amacına uygun kullanılmadığı tespit edilerek haklarında tutanak tutuldu. Evlerin boşaltılması için tahliye işleminin başlamasına karar verildi. 


KONUTLARIN AMACINA UYGUN KULLANIMI İSTENİYOR


Oluşturulan ekip konutların durumuna bakarken dairenin boş olup olmadığı, kiraya verilip verilmediği ve aidatların ödenip ödenmediğine bakıyor. Konutların aylık aidat bedeli 130 TL olarak belirlenmişti. Bunlara uymayan kişiler hakkında inceleme yapan ekipler boşaltma işlemlerine başlıyor. 

Ekipler bu incelemeye devam ederek konutların amacına uygun olarak kullanılmasını sağlamaya çalışıyor. 




Serkan BORLAK/Kocaeli Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016