25 / 04 / 2024

TOKİ Kayapark'ın ilk etabı 2018 sonunda açılacak!

TOKİ Kayapark'ın ilk etabı 2018 sonunda açılacak!

TOKİ'nin Kayaşehir’deki Kayapark projesinin ilk etabında çalışmalar devam ediyor. Emirgan’dan 3 kat büyük olacak Kayapark’ın ilk etabı yıl sonunda açılacak.


Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başakşehir, devasa bir yeşil alan daha kazanıyor. TOKİ  tarafından Kayaşehir'de hayata geçirilen 1 milyon 267 bin metrekare büyüklüğündeki Kayapark'ın ilk etabında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 


İstanbul'un en büyük korusu Emirgan'dan 3 kat daha büyük olacak Kayapark'ın ilk etabı yıl sonunda hizmete açılacak.


TOKİ Kayapark



FENERTEPE'YE UZANACAK

Başakşehir'in ikinci Sular Vadisi olacak Kayapark, Kayaşehir'de inşa ediliyor. Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak Kayapark'ta; koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları, seyir terasları, konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği etkinlik platformları, amfi tiyatrolar, renk, koku, ses ve tıbbi bitkiler bahçeleri ile 3 biyolojik gölet ve sosyal tesisler de bulunacak. 


Kayapark'ta en uzunu 84 metre olan 9 adet köprü olacak. Köprüler aynı zamanda yürüyüş yolları ile bütünleştirilecek ve böylece vatandaşların tüm parkı kesintisiz bir şekilde gezebilmesi sağlanacak.




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016