19 / 04 / 2024

TOKİ İzmir Karşıyaka'ya stadyum inşa edecek!

 TOKİ İzmir Karşıyaka'ya stadyum inşa edecek!

Karşıyaka'ya 15 bin kişilik stadyum ile birlikte, kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası da yapılacak. Sporcular için 4 adet soyunma odasının planlandığı statta, hakem odaları, teknik direktör odaları ve revir alanları da yer alacak...



Karşıyaka'ya 15 bin kişilik stadyum ile birlikte, kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası da yapılacak. 158 kişilik loca tribünü, 881 kişilik VIP tribünü, 482 kişilik protokol tribünü, 813 kişilik basın tribünü ve 18 kişilik engelli tribününün bulunacağı stat toplamda 15 bin seyirci kapasiteli olacak. 


Stadın, kuzey, güney ve doğu yönünde seyirci girişleri yer alırken, batı yönü sporcu, basın, VIP, protokol ve loca girişleri için ayrıldı. Sporcular için 4 adet soyunma odasının planlandığı statta, hakem odaları, teknik direktör odaları ve revir alanları da yer alacak. 


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aralarında yoğun çekişme ve anlaşmazlığın olduğu İzmir Karşıyaka ve Göztepe bölgelerine 15'er bin kişilik iki ayn stat yapmak için kolları sıvadı. TOKİ statlarının ihale tarihlerini belirleyerek, internet sitesinden ilan etti. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokoller kapsamında inşa edilecek Karşıyaka Stadı'nın ihalesi 28 Ocak 2014, Göztepe Stadı'nın ihalesi de 29 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. 


Bugün Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016