27 / 04 / 2024

TOKİ Erzincan Taksim Mahallesi'nde konutların teslimleri yapılıyor!

 TOKİ Erzincan Taksim Mahallesi'nde konutların teslimleri yapılıyor!

Erzincan' da toplam 560 konuttan oluşan Taksim Mahallesi' ndeki TOKİ konutlarında anahtar teslimatı başladı. On bir etap halinde teslim edilecek olan konutlar teslim töreni düzenlendi...



Modern Erzincan'ın temellerini atan Erzincan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen Taksim Mahallesi TOKİ konutları hak sahiplerine teslim ediliyor.


Erzincan'ın yeni yüzünü oluşturan ve toplam 560 konuttan oluşan Taksim Mahallesi TOKİ konutlarında anahtar teslimatı başladı. On bir etap halinde teslim edilecek olan konutlar için yapılan törene Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, Erzincan Belediyesi İmar Müdürü İkram Çamur, Kentsel Tasarım Müdürü Rafet Yazıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Çalışmalar hakkında TOKİ yetkililerinden bilgi alan Başkan Çakır konu hakkında yaptığı açıklamada "Taksim Mahallesi 1939 Depremi sonrası geçici iskan bölgesi olarak inşa edilmiş bir mahallemizdi. Buradaki konutlar günün ihtiyaçlarına cevap verecek bir konumda değildi. Arkadaşlarımızın Çarşı mahallesinde edinilen tecrübeyi kullanarak 3 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandı. Bundan dolayı bu süreçte dönüşüme katkı sağlayan mahalle sakinlerine, değerli çalışma arkadaşlarıma, TOKİ yetkililerine, Milletvekilimiz Sebahattin Karakelle Beyefendiye, Bakanımız Binali Yıldırım Beyefendiye, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye Erzincan halkı adına teşekkür ediyorum.Konut edinmiş olan tüm hemşehrilerimize konutlarının hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum. Burada edindiğimiz tecrübe ile inşallah önümüzdeki süreçte Erzincan Belediyesi tıpkı Taksim Mahallesinde olduğu gibi hak sahiplerini mağdur etmeden ancak kararlılıkla sürecin üzerine giderek Hocabey, Kızılay, Merkez Çarşısı dönüşüm projelerini de hızlı bir şekilde tamamlayacağına inanıyorum. Erzincan Belediyesi ekibi bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip olduğunu düşünüyorum." dedi. 


Erzincan Belediyesi




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri