24 / 04 / 2024

TOKİ Çanakkale'de 400 yataklı hastane temelini törenle attı!

 TOKİ Çanakkale'de 400 yataklı hastane temelini törenle attı!

Çanakkale'de 400 yataklı hastanenin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, 400 yataklı devlet hastanesinin açılışında birarada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi...




Çanakkale’de TOKİ tarafından inşa edilecek 400 yataklı devlet hastanesinin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldı.


Çanakkale'de 400 yataklı hastanenin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, Çanakkale’nin sağlık dinamiklerine ilave katkılar sağlayacak modern, çağdaş, ileri teknolojiyle donatılmış 400 yataklı devlet hastanesinin açılışında birarada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


Sağlıkta çok önemli değişim ve dönüşümleri başardıklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Her vatandaşımız, hakkı olan sağlık hizmetini hakkaniyetli bir şekilde alacak dedik. Sağlığa ulaşımın önündeki bütün engelleri kaldırdık ve kaldırmaya devam ediyoruz. İnşallah aile hekimliğini çok daha geniş bir çerçeveye ulaştırmak için gayret ediyoruz. Hastane koşullarını son derece çağdaş ve modern noktaya taşıdık. Hastane odalarında ve imkanlarında, beş yıldızlı otelden yedi yıldızlı otel tabirine döndük. Hastanelerimizde bir hasta başına düşen kapalı mekan 200 metrekare civarında ortalama. 200 metrekare, bir ailenin belki de oturduğu dairenin bile çok daha genişi. Artık yeni hedeflere koşma dönemi. İnşallah önümüzdeki süreçte şehir hastanelerimizle ve bu modern hastanelerle yalnız 76 milyon insanımıza sağlık hizmeti sunan değil, yakın coğrafyamızdaki 1 milyar insana sağlık turizmiyle de sağlık imkanı sunabilecek hedefleri planlayan bir ülkeyiz. Şu anda Sağlık Bakanlığı olarak 31 bin yatak kapasiteli hastanelerin inşaatı devam ediyor. Hepsi iki üç yıl sonra hizmete girecek, yani 2018 sonu itibariyle 95 bin yatak kapasitesi ileri teknolojiyle, depreme dayanıklı altyapısıyla, çağdaş ve modern hastaneler şeklinde yenilemiş olacak." dedi.


Konuşmanın ardından beraberindeki protokolle temel atan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü’ne geçerek, yeni İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni açılışını yaparak, yabancı öğrencilerle sohbet etti. Müezzinoğlu, ardından Edirne'ye hareket etti.



Toki Haber

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016