28 / 03 / 2024

TOKİ Bursa'daki emekli konutlarını tamamladı!

TOKİ Bursa'daki emekli konutlarını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Bursa’nın Nilüfer ilçesinde ‘Emekliye İkinci Bahar’ projesi kapsamında 1201 konut hayata geçirdi.


TOKİ  Başkanı Ergün Turan, Emekliler için inşa edilen örnek projenin bütün beklentilere yanıt vereceğini belirterek “Emekli büyüklerimizin yeni yaşam alanı olacak projemizin içerisinde cami, büfe ve sosyal donatı alanları da inşa ettik. Projeyi bitirdik. Konutları en kısa sürede hak sahibi emekli büyüklerimize teslim edeceğiz” dedi.


KENTE DEĞER KATTI

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, kente yeni bir değer kazandırıldığına vurgu yapan Ergün Turan, “Projemiz ticari birimleri, parkı, peyzajıyla yeni bir yaşam alanı oldu. Bina cephelerinde zemin kat seviyesinde yöresel ‘kayrak’ taş kaplamalar, dekoratif pencereler, payanda ve söveler kullanarak geleneksel ve modern mimarinin buluştuğu konutlar inşa ettik” diye konuştu.


HER YIL 15 BİN KONUT

Konutların 2+1 planında inşa edildiğini söyleyen Ergün Turan, “83 bin liradan başlayan fiyatlarla yüzde 12, yüzde 15, yüzde 20 peşinat ve 180, 216, 240 ay vade seçenekleri ile konutlarımızın satışını gerçekleştirdik. 33 vilayette emeklileri konut sahibi yaptık. Her yıl yaklaşık 15 bin emeklimizi konut sahibi yapmayı hedefliyoruz” dedi.


250 LİRALIK TAKSİTLER

Emeklilere yüzde 25 kontenjan ayrıldığına işaret eden Ergün Turan şunları söyledi: “Kendilerinden gelen talep doğrultusunda, ‘emeklilere özel’ konut projeleri geliştiriyoruz. Başta emeklilerimiz olmak üzere dar gelirli vatandaşlarımızı 250 lira gibi düşük taksitler ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık.”


 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler