29 / 03 / 2024

TOKİ Anadolu Yakası'nda sosyal konut inşa edecek!

TOKİ Anadolu Yakası'nda sosyal konut inşa edecek!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "2016 yılı için 1,5 milyon metrekareyi bulan 11 bin satış hedefi, 7,6 milyar lira da ciro hedefi koyduk. Bu yıl kar beklentimiz yaklaşık 1,5 milyar Türk Lirası seviyesinde" dedi.


Dağ Mühendislik'in Emlak Konut GYO güvencesiyle Kartal'da hayata geçireceği "Tual Adalar" projesinin basın lansmanında konuşan Kurum, herkesin mutlu olduğu evler inşa etmeleri ve bu anlayışa öncülük yapmaları gerektiğini, bu amaçla çalıştıklarını söyledi.


Süreç içerisinde doğrularını ve hatalarının olabileceğini olabileceğini dile getiren Kurum, en iyiyi üretme ve alıcıya sunma çabası içinde olduklarının altını çizdi.


Kurum, geçen yıl iki seçim yapıldığını anımsatarak, Emlak Konut olarak 2015'i 950 milyon lira karla kapattıklarını, hedef olarak belirledikleri satışları yakaladıklarını aktardı.


Geçen yıl 12 başarılı ihale yaptıklarını hatırlatan Kurum, "Bunların satış toplam değer 6 milyar dolara yaklaştı, bu da yaklaşık 18 milyar Türk Lirası. Buradan Emlak Konut payı da minimum 7 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu süreçten itibaren 2016'da bunların çoğunun lansmanı gerçekleşecek. Bu durum hem sektöre hem alıcılara daha iyiyi nasıl yaparızın çabası" diye konuştu.


Gayrimenkul sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu anlatan Kurum, buranın sürekli canlı tutulması ve belirli bir programla yönetilmesi gerektiğini bildirdi.


- "2016 ciro hedefi 7,6 milyar lira"

Murat Kurum, "2016 yılı için 1,5 milyon metrekareyi bulan 11 bin satış hedefi, 7,6 milyar lira da ciro hedefi koyduk. Yıl sonunda bu yapacağımız lansmalarla birlikte hedeflerimizi yakalayamayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


Anadolu'ya açılım çerçevesinde ihaleler gerçekleştirdiklerini anımsatan Kurum, Emlak Konut'un kalitesini, anlayışını Anadolu'ya da yaymaları gerektiğini söyledi.


Kurum, güçlü firmaların, GYO'ların, devletin iştiraki firmaların çok daha fazla kar beklemeden kaliteli yapı Anadolu'ya yaymaları gerektiğini belirterek, bu çerçevede Konya, Denizli, Nevşehir, Niğde ve Kocaeli'de işler yaptıklarını, bu il sayısını artıracaklarını aktardı.


- "Bu yıl için kar beklentimiz 1,5 milyar lira"

Genel Müdür Kurum, "Bu yıl kar beklentimiz yaklaşık 1,5 milyar TL seviyesinde. Şu an elimizde 4 milyar liraya yaklaşan arsa portföyümüz var. Bu yıl da arsa değeri olarak baktığınızda 1,5-2 milyar liralık arsayı ihale etmeyi planlıyoruz. Birtakım yerlerimize başladık, bir kısmı da ilan aşamasında. Bu yıl yapmayı planladığımız Maltepe ve Zeytinburnu gibi önemli lokasyonlara sahip arsalarımız var" dedi.


- "Anadolu Yakası'na sosyal konut geliyor" 

Sosyal konut üretimine ilişkin bir soru üzerine Kurum, Hoşdere'de tüm gelir gruplarına hitap eden projeler yapmaya çalıştıklarını belirterek, burada ilk satışa metrekaresi 1500 liradan çıktıklarını fiyatların daha sonra 2 bin liraya ve sonrasında 3 bin - 3 bin 500'e çıktığını söyledi.


Alt gelirden, orta gelirden ve orta gelirin üstünden herkese hitap eden projeler yapmak istediklerini dile getiren Kurum, böyle projelerle Hoşdere gibi bölgelerin de değerlendiğini bildirdi.


Kurum, bütün konutları alt gelir gruplarına satamayacaklarını, bütün gelir gruplarına hitap eden projeler ürettiklerini anlatarak, Başakşehir, Kayabaşı ve Hoşdere'de bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.


"Anadolu Yakası'nda sosyal konut yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:


"Anadolu Yakası'nda bu eksiklik var. Avrupa Yakasında Başakşehir, Kayabaşı, Yenişehir bölgesi bu ihtiyacı bir şekilde karşılıyor. Andolu Yakası'nda çok alternatif bir alan yok. Buna ilişkin  TOKİ  öncülüğünde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte burada da yerleşim alanı olarak bir yerleşim alanı projelendiriliyor. Anadolu Yakası'nda uygun lokasyonlarda TOKİ çalışıyor. Biz de üzerimize düşen neyse onu yapacağız."



AA



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016