16 / 04 / 2024

Kurası çekilen sosyal konutların yüzde 16'sı Romanlara!

 Kurası çekilen sosyal konutların yüzde 16'sı Romanlara!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), muhtaç durumdaki vatandaşlar için inşa edilen sosyal konutlardan sahiplerine teslim edilenlerin sayısı 20 bine yaklaştı...



Hak sahibi belirlenen 26 bin konutun 4 bin 204'ü yani yüzde 16'sı Roman nüfusun yoğun yaşadığı yerlerde inşa edildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan "Sosyal Konut Yapım Protokolü" kapsamında, sosyal güvenceden yoksun, fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara geri ödemeli konut sağlanıyor. Finansmanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanan konutların yapımını TOKİ üstleniyor.


Bakanlık verilerine göre, 2023'e kadar 100 bin konut yapılması hedeflenen proje kapsamında, Aralık 2013 itibarıyla konutların yaklaşık beşte biri yani 18 bin 878'i teslim edildi. Hak sahibi belirlenen konut sayısı ise 26 bin 239 oldu. 2014'te tamamlanacak 10 bin evle, hak sahiplerine teslim edilecek konut sayısı 30 bine ulaşacak. 


Romanlar için en çok konut Edirne'de

Roman açılımı çalışmaları kapsamında, en büyük problemlerden biri olarak belirlenen iskan sorunu için de "Sosyal Konut Yapım Protokolü" çerçevesinde çözüm üretildi. Romanların yoğun olarak yaşadığı, Edirne, Çanakkale, Adana, Bursa ve Düzce'nin de aralarında bulunduğu 20 ilde talepler ve yöresel ihtiyaçlar dikkate alınarak projeler hayata geçirildi.  


AA



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016