19 / 04 / 2024

Ahmet Haluk Karabel: Toplu konut projeleri sayesinde suç oranların da düşüş yaşanıyor!

 Ahmet Haluk Karabel: Toplu konut projeleri sayesinde suç oranların da düşüş yaşanıyor!

Ankara'da 7 ilçe 19 proje yürüttüklerini ifade eden Başkan Karabel, "Suç oranı yüksek bölgelerde hayata geçirilen toplu konut projeleri sayesinde suç oranların da düşüş yaşanıyor" dedi.




Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Başkent'te yürütülen projeler hakkında bilgi veren Ahmet Haluk Karabel, SABAH Ankara'ya açıklamalarda bulundu. Ankara'da 7 ilçe 19 proje yürüttüklerini ifade eden Başkan Karabel, "Suç oranı yüksek bölgelerde hayata geçirilen toplu konut projeleri sayesinde suç oranların da düşüş yaşanıyor" dedi. 


36 BÖLGEDE 19 PROJE 

Ankara'da 36 bölgede çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen Karabel, "Başta Mamak, Sincan ve Altındağ olmak üzere TOKİ Başkent'te 19 proje yürütüyor. 47 bin konutluk kentsel dönüşüm çalışmalarının bugüne kadar 17 binin tamamlayarak teslim ettik. 7 Bin 200 civarında konutun inşasına da devam ediliyor. 23 bin konutta da planlama ve ihale aşamasına geldik" diye konuştu. 


BAŞKENT'İN ŞEHİR STADI 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla yapılan protokoller çerçevesinde Ankara'da 40 bin seyirci kapasiteli bir şehir stadına başlayacaklarını söyleyen Karabel, "Başkent'te yapacağımız stat çok amaçlı olacak. İçinde tenis kortları, binseyirci kapasiteli buz hokeyi ve patan salonu olacak. Yine bin seyirci kapasiteli yüzme havuzu, 2 bin seyirci kapasiteli spor salonu ve il müdürlüğü hizmet binası bu anan içerisine TOKİ tarafından yapılacak" dedi.


Sabah



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016