29 / 03 / 2024

Quant Residence’ta ofis ve iş yerleri satışa çıktı!

Quant Residence’ta ofis ve iş yerleri satışa çıktı!

Anadolu Yakası’nın gün geçtikçe gelişen ve değer kazanan bölgelerinden Ümraniye Şerifali’de, Kraton İnşaat tarafından hayata geçirilen Quant Residence projesinde iş yerleri ve ofis katları satışa çıktı...


Anadolu Yakası’nın gün geçtikçe gelişen ve değer kazanan bölgelerinden Ümraniye Şerifali’de, Kraton İnşaat tarafından hayata geçirilen Quant Residence projesinde iş yerleri ve ofis katları satışa çıktı. Quant Residence’ta mağazaların metrekare birim fiyatları 10 bin ila 15 bin TL arasında; ofislerin metrekare birim fiyatları ise 5 bin ila 7 bin TL arasında değişiyor.


İstanbul Finans Merkezi’nin yakınında konumlanan Quant Residence, modern mimari çizgisi, ferahlığı ve şehrin stresine karşı sunduğu daire alternatifleri ile dikkat çekiyor. Projede alanları 62 metrekare olan 1+1’ler 325 bin TL’den, alanları 129 metrekare olan 2+1’ler 500 bin TL’den; alanları 143 metrekare olan 3+1’ler ise 600 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Quant Residence’ta konutların ortalama metrekare birim fiyatları 3 bin 500 TL ila 5 bin TL arasında değişiyor. Peşin ödemelerde yüzde 7 indirimin yapıldığı projede, vadeli ödemelerde ise yüzde 25 peşin verilip kalan kısım için bankalar bünyesinde 120 aya varan taksitlendirme yapılabiliyor.


4 bin metrekare arsa alanı üzerinde 23 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, 2 blokta 71 konut ve 5 ticari birimden meydana geliyor. İnşaatına Mayıs 2013’te başlanan, 16 katlı residence ve 6 katlı ofis bloğundan oluşan projede; 62 metrekare 1+1’ler, 129 metrekare 2+1’ler, 139 metrekare kat bahçeli 2+1’ler, 143 metrekare 3+1’ler, 165 metrekare kat bahçeli 3+1’ler, 230 metrekare dubleks kat bahçeli 3+1’ler, 221 metrekare dubleks kat bahçeli 4+1’ler, 278 metrekare penthouse kat bahçeli 4+1’ler yer alıyor.


Tamamlanmasının ardından 30 bin kişiye istihdam sağlayacağı öngörülen İstanbul Finans Merkezi’ne olan yakın konumu sebebiyle, bu bölgede çalışacak kesimin ve yatırımcıların ilgi odağı olan Quant Residence, İFM bölgesinde çalışacak üst ve orta düzey yöneticilerin yaşam tarzına uygun olarak tasarlanıyor. Quant Residence'ın sınırlı sayıdaki bazı dairelerinde 30 - 35 metrekarelik, yüksekliği 6 metre olan bahçe terasları bulunuyor. Panoramik şehir manzarasının izlenebileceği projede; açık yüzme havuzu, fitness center, spa, buhar odası, çocuk oyun parkları, 24 saat güvenlik hizmeti ve 3 kat kapalı otopark hizmetleri yer alıyor.


2013 yılının son çeyreğinden bu yana yüzde 40’ı satılan Quant Residence’ın yüzde 35 prim yaptığını ve yatırımcısına kazandırdığını söyleyen Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Meriç, markalı konutta iddialı olduklarını ve bu konuda tüketicinin yaşam standartlarını ön planda tuttuklarını dil getirerek bu anlamda proje hayata geçmeden önce bölge ve konsept ile ilgili bir çok araştırma yaptırdıklarını belirtti. Meriç, “İstanbul Finans Merkezi inşaat sektörü kapsamında İstanbul ve özellikle de Anadolu Yakası açısından çok önemli bir adım oldu. Yaptığımız araştırmalarda ortaya çıktı ki, bu bölgeyi talep edecek yatırımcı ve yaşayacak kesim, mimari proje – lokasyon – fiyat üçlüsüne dikkat eden B+ ve A grubu tarafından oluşuyor. Ortalamanın üzerinde bir gelir seviyesine sahip olan bu alıcı kitlenin yaşam alanlarındaki talebini karşılamak, onlara işlerine yakın konumda yaşam alanı imkanı sunarken aynı zamanda da evlerinde tüm stresten, karmaşadan uzak tutmak projemizin temelini oluşturdu” dedi.

Projenin mimarisinde iç ve dış dizaynı, konforu, yaşam kalitesi standartlarını yükseltecek unsurlara ve sosyal alanlara önem verdiklerini vurgulayan Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aydeniz, özellikle İFM’de çalışıp bu bölgede yaşayacak kesimin, yaşamın hareketliliği içinde olup kendine özel alanlara önem verdiğini, 10-12 m2’den başlayan, toprak ve gün ışığı ile iç içe olabilecekleri efektif kullanımlı, blok ve separe etkisi yaratmayan ferahlık hissettirecek bahçelere önem verdiklerini belirtti.


Telefon: 0216 499 15 10

Web adresi: www.quantresidence.com