18 / 04 / 2024

Star Rafineriden çıkan hafriyatla Aliağa cezaevi yeşillenecek

Star Rafineriden çıkan hafriyatla Aliağa cezaevi yeşillenecek

SOCAR Türkiye'nin yapılan Star Rafineri'nin inşaatı sırasında çıkan hafriyatın Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nün yeşillendirme çalışmalarında kullanıldığı bildirildi


     SOCAR Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, cezaevi yönetiminin talebi ile yerleşke içinde ağaçlandırma yapılacak sahalara dökülen 410 kamyon toprağın, yeşillendirme çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacağı belirtildi. 

     Açıklamada görüşlerine yer verilen SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, rafineri inşası için toplam 10 milyon 500 bin metreküplük hafriyat çalışması yapıldığını kaydetti. 

     Hafriyattan çıkan toprağı, bölgeden gelen talepleri karşılamak üzere değerlendirmek istediklerini vurgulayan Yavuz, ''Bu kapsamda Aliağa Cezaevi ile yaptıkları çalışmayla rafineri sahasında 30 yıldır hiç el değmemiş arazi toprağına değer kazandırdık, çevreci bir çalışmaya destek vermiş olduk. Hafriyat çalışmalarımız devam ederken ihtiyaç duyan muhtarlarımızın ve diğer kurumlarımızın taleplerini de yerel yöneticilerimizin desteği ile karşılamaya hazırız'' ifadelerini kullandı. 

     Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü Müdürü Halis Orhan da tutuklu ve hükümlülere dünya standartlarında güvenlik ve yaşam alanları sunan cezaevinin, yapılacak çalışmayla yeşil bir çevreye de sahip olacağını ifade etti. 

     Kampüs arazisinin bitki yetiştirilmesine uygun olmaması nedeniyle bir süredir toprak arayışı içine girdiklerini ve konuyla ilgili SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ile görüştüklerini dile getiren Orhan, şunları kaydetti: 

     ''Kendisi talimat vererek 410 kamyon hafriyat toprağını hiçbir bedel talep etmeden verdi. İl Orman Müdürlüğü de toprağın özelliğine göre dikilecek ağaçlarımızı en kısa sürede bize verecek. Peyzaj çalışmalarımıza hızla başlayarak, en çok üç ay içinde yeşil bir cezaevine kavuşacağız.'' 

AA