27 / 04 / 2024

Soyak projelerinde tapuların yüzde 45'i kadınlarda!

 Soyak projelerinde tapuların yüzde 45'i kadınlarda!

Gayrimenkul alanında öncü projelere imza atan Soyak’ın projelerinde tapu sahibi olan kadınların oranı Türkiye ortalamasının 10 puan üstünde çıktı...


Türkiye genelinde konut sahibi olan kadınların oranı yüzde 35 iken, Soyak Yapı’dan ev sahibi olan kadınların oranı yüzde 45 olarak açıklandı.

 

Türkiye’de her geçen yıl gayrimenkul sahipliği oranı artarken gayrimenkul sahipliğinde kadınların oranı, geçtiğimiz günlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından %35 olarak açıklandı. Türkiye gayrimenkul sektörüne yön veren projelere imza atan Soyak’ın çeşitli projelerinden ev sahibi olan kadınların oranıysa Türkiye ortalamasının 10 puan üstünde çıktı. Başka bir deyişle Soyak’ın konut projelerinden ev alarak tapu sahibi olan kadınların oranı %45 oldu. İstanbul ve İzmir’de konut yatırımlarına devam eden Soyak’ın ev sahiplik oranlarında ise, İzmirli kadınların İstanbul’a oranla %10 daha fazla tapu sahipliği bulunuyor. Bu veri, Soyak’ın projelerinin gerek estetik gerekse de kullanımdaki ihtiyaçlar yönünden kadınların beklenti ve ihtiyaçlarına yanıt verdiğinin de önemli bir göstergesi.

 

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi: “Projelerimizden tapu alan kadınların oranının, Türkiye ortalamasının üstünde olmasını iki şekilde değerlendirebiliriz. Birincisi çalışan, kendi ayakları üstünde duran kadınlar da birikimlerini değerlendirerek ev sahibi olmaya başladılar. İkincisi de özellikle Batı bölgelerimizde evin sahibi kadın olarak görülüyor. Bu, hem bizim için hem de ülkemiz için aslında sevindirici bir durum. Ayrıca Soyak’ın konut projeleri de ev sahiplerinin özellikle kadınların tüm ihtiyaçlarına yanıt veren çağdaş ve bir felsefesi olan projeler. Kadın tüketicilerin ilgisini çeken bir diğer önemli konu da Soyak Holding’in kurum kültürü olarak sürdürülebilirlik felsefesini benimsemesi, bu konuda pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atmış olması. Kadınlar geleceğe yatırım yapma konusunda erkeklerden çok daha duyarlı. Bu nedenlerle kadınlar Soyak markasını ve Soyak imzası taşıyan projeleri daha çok tercih ediyor.”