29 / 03 / 2024

Kredi alıp hayat sigortası yaptıranlara 880 milyon lira tazminat ödendi!

 Kredi alıp hayat sigortası yaptıranlara 880 milyon lira tazminat ödendi!

2012’de kredi alan 86 bin kişiye veya mirasçılarına, yaptırdıkları hayat sigortaları kapsamında 880 milyon TL tazminat ödendi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) açıklamasına göre 2013 Eylül ayı sonu itibarıyla ise tazminat tutarı 690 milyon TL’ye ulaştı...



2012’de kredi alan 86 bin kişiye veya mirasçılarına, yaptırdıkları hayat sigortaları kapsamında 880 milyon TL tazminat ödendi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) açıklamasına göre 2013 Eylül ayı sonu itibarıyla ise tazminat tutarı 690 milyon TL’ye ulaştı.


Bireysel kredilerle bağlantılı olarak yaptırılan hayat sigortaları, aileleri vefat ve maluliyet durumunda kredi borcu yükünden tamamen kurtarıyor. Sigortalar, ihtiyaç kredilerinde kısa dönemli, konut ve mortgage kredilerinde ise uzun dönemli teminat sunuyor. Konut ve mortgage kredilerinde kredi kullanan kişinin vefat etmesi veya malul kalması durumunda daha önce kredi ile bağlantılı bir hayat sigortası yaptırılmış ise kredi borcu sigorta şirketi tarafından kapatılıyor ve geride kalanlar kredi borcundan etkilenmiyor, konutlarında yeni sahipleri olarak oturmaya devam ediyor. Hayat sigortasının yaptırılmamış olması durumunda ise konut satılarak kredi bakiyesi düşüldükten sonra kalan tutar geride kalanlara ödeniyor.


Zaman Gazetesi