25 / 04 / 2024

Seranova UNICERA'da sektör profesyonellerini yeni ürünleriyle buluşturdu!

 Seranova UNICERA'da sektör profesyonellerini yeni ürünleriyle buluşturdu!

Seramik sektöründe yeni bir atılım gerçekleştiren Seranova, UNICERA Fuarı'nda dünyanın önde gelen sektör profesyonelleri ile dekorasyona ilgi duyan kesimlere yeni ve yenilikçi ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi...


Seramik sektöründe yeni bir atılım gerçekleştiren Seranova, UNICERA Fuarı'nda dünyanın önde gelen sektör profesyonelleri ile dekorasyona ilgi duyan kesimlere yeni ve yenilikçi ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin yoğun ilgi gösterdiği Seranova standı, Uşak el halılarını marka yapan Esma KIVRAK'ın el halısı tezgahında geleneksel halı dokumacılığı etkinliğine de sahne oldu. 

 

Seramik sektörünün güçlü markası Seranova, 27 Şubat-03 Mart 2013 tarihleri arasında TÜYAP'ta düzenlenen UNICERA 25. Uluslararası Seramik, Mutfak, Banyo Fuarı'nda, Türkiye ve dünyanın seramik sektörü profesyonelleri ve ziyaretçilerini yeni ve yenilikçi Seranova ürünleriyle buluşturdu. Seramik sektöründe yenilikçi modern tasarım ürünleriyle büyük beğeni kazanan Seranova standı, Uşak el halılarını kişisel çabalarıyla dünya markası yapan halı uzmanı Esma KIVRAK'ın el halısı tezgahında geleneksel halı dokumacılığı  etkinliğine de ev sahipliği yaptı.

 

Seranova'nın hedefi zirve

Seranova'nın 2013 yılında gerçekleştirdiği büyük atakla bayilik sisteminden bayi konseptine, modern tasarım anlayışı ve farklı ürün gruplarına kadar tepeden tırnağa yeni bir atılımla zirveye koştuğunu ifade eden Seranova Pazarlama Müdürü Nilgün TUGAYKAN, modern ve yenilikçi ürünlerle ulusal ve uluslararası arenalarda çok daha güçlü bir konumu hedeflediklerine vurgu yapıyor. 

 

Sektör profesyonelleri başta olmak üzere dekorasyonla ilgilenen tüm kesimlerin UNICERA Fuarı'nda Seranova standına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden TUGAYKAN, Seranova ile Türkiye'nin yeni bir seramik markasına sahip olduğunu, dünya çapında ilgi gören Türk seramik ürünlerinin Seranova ile yeni bir ivme kazanacağının altını çiziyor.

 

Uşak'ın değerlerine de sahip çıkıyor

UNICERA Fuarı'nda Seranova standını ziyaret edenler ilgi çekici bir etkinlikle de buluştu. Seranova standında kurulan el halısı tezgahında Uşak el halısı dokumanın inceliklerini tanıtan Esma KIVRAK, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan köklü bir kültürün değerlerini gözler önüne serdi.

 

ESMA KIVRAK KİMDİR? - Uşaklı başarılı iş kadını Esma KIVRAK, kişisel girişimiyle Uşak el halıcılığını yeniden canlandırarak uluslararası bir marka konumuna taşıdı. Dünyanın birçok ülkesine Uşak el halısı ihraç eden KIVRAK, kurumsal anlamda Türkiye'nin ilk kadın halı imalatçısı unvanına sahip bulunmaktadır. Birçok ödülün sahibi olan KIVRAK, 2002 yılında Dünya Gazetesi tarafından Uşak'ın 'En Başarılı Kadını' seçildi. 2005'te Uşak el halılarını yaşattığı için 'Yılın En İyi Hizmeti Ödülü'nü aldı. 2008'de Garanti Bankası'nın kadın girişimciler yarışmasında 'Sosyal Girişimcilik' ödülüne layık görüldü. 2008 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan "Cumhuriyet Tarihinin İlk Kadın Halı İmalatçısı" ödülünü aldı.

 

1990 yılında kurulan Umpaş Holding'in en büyük kuruluşu olan Seranova Seramik, 2000 yılında yatırımlarını tamamlayarak üretime başladı. Seranova Seramik, ilk yıllarda 2 milyon m2/yıl olan üretim kapasitesini yeni yatırımlarla 11 milyon m2/yıl'a çıkarttı. Seramik sektöründeki yenilikleri hayata geçiren Seranova Seramik, gerek iç gerekse dış pazarlarda aranılan marka olma özelliğini sürdürülebilir kılmak için sürekli gelişimi ve büyümeyi hedeflemektedir. Uşak'ta 50.000 m²'si kapalı, 480.000 m2 açık, toplam 530.000 m²'lik bir alanda yer ve duvar karoları üreten Seranova Seramik,
6 milyon m² yer ve 5 milyon m² duvar olmak üzere toplam 11 milyon m²'lik üretim kapasitesine sahip bulunmaktadır. Yer seramiğinde tek pişirim, duvar seramiğinde hızlı çift pişirim teknolojisini kullanan Seranova Seramik, yer ve duvar karolarında TS EN 14411 standardına uygun üretim gerçekleştirmektedir. Üretiminin en az yüzde 35'ini ihracata yönelik olarak planlayan ve bu plan doğrultusunda ihracat yapan Seranova Seramik, seramik ürünlerinin Avrupa ülkelerinde serbest dolaşımını sağlayan CE işaretleme deklarasyonunda ilk bulunan kuruluş olma özelliğine sahiptir. Seranova Seramik, üretimde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'ni, çevreye duyarlılığının gereği olarak ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'ni uygulamaktadır. 2012-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği büyük dönüşüm ve yenilikçi vizyonuyla yola Seranova adıyla devam etme kararı alan Umpaş Holding, dünya ülkelerinde parlayan bir Türk markası olmayı hedeflemektedir.