02 / 05 / 2024

Yüzde 15'lik destek konut sektörünü canlandırdı!

 Yüzde 15'lik destek konut sektörünü canlandırdı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yüzde 15'lik konut desteği inşaat sektörünü canlandırdı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ev alacaklara ev birikim hesabı açıp beş yıl süre ile birikim yapmaları halinde yüzde 15'lik katkı yapacaklarını açıklaması, inşaat sektöründe bomba etkisi yaptı.  Sektörün önde gelen yetkilileri, bu yaklaşımı olumlu bulduklarını söylüyor. 


Konut Üreticileri Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik, devlet tarafından sağlanması planlanan katkının dar ve orta gelirli vatandaşlar için fırsat yaratacağını vurguluyor ve konut satışlarının da zaman içinde artmasına katkı sağlayacağını ifade ediyor.  


Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, "Konut alıcısı açısından olumlu bir teşvik. Bu şekilde, pahalılaşan pazarda yeniden 7 Ömer Faruk Çelik bir hareketlilik başlayacaktır.  Devletin attığı bu adım toplam sermayenin artmasına ve ekonominin ivmeli şekilde iyileşmesine neden olacaktır" diyor.  


Bunun özellikle ortanın altı gelir segmentindeki konut alıcısını tasarrufa teşvik eden bir karar olduğu yorumunu yapan 24 Gayrimenkul CEO'su Ahmethan Yılmaz ise şöyle konuşuyor: "Konutu finansal bir varlık değil de bir insan hakkı olarak gören bu yaklaşımı son derece olumlu buluyoruz.  Gayrimenkul geliştiricisi firmalar olarak ortanın altındaki gelir segmenti için projeler üretme konusunda geç bile kaldık. Bu gelişme, bundan böyle ekonomik konut geliştirme konusunda  TOKİ  dışında da firmalar olacağı anlamına geliyor." 


Ekonomist 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler