18 / 04 / 2024

Yozgat’ta 9 ayda 3 bin 736 konut satışı yapıldı!

Yozgat’ta 9 ayda 3 bin 736 konut satışı yapıldı!

TUİK verilerine göre Eylül ayı içerisinde 613 adet konut satıldı. Oran Kalkınma Ajansı Koodinatörü Timur Yıldız, Yozgat’ta konut satışının arttığını söyledi.


Yozgat Çamlık Gazetesi'nde yer alan habere göre Yıldız, “Konut fiyatları yüksek olduğu halk tarafından sürekli dile getirilse de var olan arz talep dengesi gereği önümüzdeki dönemlerde artış gerçekleşmesi beklenmekte. 


Her arz talebiyle eşleşmekte olup konut satışı gerçekleşmektedir. Örneğin Aynı teşvik bölgesi içinde olan Çankırı ilinin 2018 yılı Eylül ayına kadar konut satış sayılarına bakıldığında kümülatif olarak 2 bin 135 adet konut satışının gerçekleştiği gözükmekte olup, aynı teşvik bölgesinde yer alan Yozgat’ta ise 3 bin 736 adet konut satışı gerçekleşmiştir. 


2018 yılı Eylül ayına kadar kümülatif bakıldığında ise Türkiye’deki toplam satışının  yüzde 0,37’si Yozgat’a aittir. Türkiye Eylül ayına kadar olan konut satışı geçen seneki Eylül ayına kadar gerçekleşen konut satış sayısı 28 bin 337 adet azalmıştır. 


Aynı periyotta Yozgat’ta ise 91 adet artmıştır. Görüldüğü gibi Türkiye geneli kümülatif bakıldığında azalma meydana gelmişken Yozgat’ta artış gerçekleşmiştir” açıklamasında bulundu.