28 / 03 / 2024

Yazlık evlerin sezonluk kirası ortalama 8 bin TL'den başlıyor!

Yazlık evlerin sezonluk kirası ortalama 8 bin TL'den başlıyor!

Kıyı illerinin rağbet gördüğü yazlık piyasasında öncelikli tercih Muğla'nın popüler ilçesi Bodrum oldu. Sezonluk kiralamayı düşünenler için özelliklerine göre ise aylık kira rakamı ortalama 8 bin liradan başlıyor.


Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre uzun süren sezon sebebiyle hareketliliğini dört mevsim koruyan Bodrum, halihazırda birçok yazlık projesine de ev sahipliği yapıyor. 


Bölgede satılık dairelerin metrekare fiyatları 6 bin ile 30 bin TL arasında farklılık gösteriyor. Sezonluk kiralamayı düşünenler için özelliklerine göre ise aylık kira rakamı ortalama 8 bin liradan başlıyor. 


Son dönem Bodrum'a rakip olan Çeşme'de ise yazlık konut fiyatları proje özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Tercih edilen konutların geniş bahçe kullanımlı, müstakil havuzlu ve site içinde olması gibi etkenler doğrultusunda genellikle 4+1, 150- 250 metrekare kullanım alanı bulunuyor. Bölgede ortalama konut metrekare satış fiyatı 7 bin lira, yazlık ev fiyatı ise 912 bin 990 lira civarında değişiklik gösteriyor. 


Çeşme'de son 4 yıllık konut satış fiyatı artışı yüzde 137.04, 1 yıllık fiyat artışı ise yüzde 26.77. Çeşme'de konut satış fiyatlarının en yüksek olduğu mahalleler arasında Altınyunus, Celal Bayar, Ardıç ve Alaçatı yer alıyor.  Altınyunus'ta ortalama konut metrekare satış fiyatı 13 bin 108 TL, Alaçatı'da ise 9 bin 963 liradan başlıyor. Burada ise sezonluk kiralar daha yüksek. Alaçatı'da sezonluk kira fiyatlarının başlangıcı 25 bin TL olarak belirtiliyor. 


Antalya'da ortalama konut metrekare satış fiyatı 1.833 TL, fiyatı 219 bin 960 TL, yatırımının geri dönüş süresi ise 21 yıl olarak hesaplanıyor.  Antalya'da evlerin en değerli olduğu mahalleler arasında Konyaaltı, Muratpaşa ve Alanya bulunuyor.  


Marmaris'te ise ortalama bir yazlık ev fiyatı 391 bin liradan başlıyor. Metrekare satış fiyatlarının 3 bin 259 liradan başladığı bölgede konut yatırımının geri dönüş süresi ise 23 yıl olarak belirtiliyor.