25 / 04 / 2024

Veryeriler İnşaat Yunan Adaları'nda proje geliştirecek!

Veryeriler İnşaat Yunan Adaları'nda proje geliştirecek!

Veryeriler İnşaat, Alaçatı'da yaptığı taş evlerle uluslararası fonların markajına girdi. İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'da yaklaşık 12 yıldır gerçekleştirdiği taş evlerle adını duyuran Veryeriler İnşaat, uluslararası fonların dikkatini çekti.


Veryeriler İnşaat, Alaçatı'da yaptığı taş evlerle uluslararası fonların markajına girdi. 100 milyon euroluk bir İngiliz fondan teklif alan Veryeriler, Yunan Adaları'nda proje geliştirmeyi planlıyor.


İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'da yaklaşık 12 yıldır gerçekleştirdiği taş evlerle adını duyuran Veryeriler İnşaat, uluslararası fonların dikkatini çekti. Şirket, yaklaşık 100 milyon euroluk bir İngiliz fonundan Yunan Adaları'nda proje geliştirmek için teklif aldı. Geçen yıl da Mykanos'ta taş ev yapmak için teklif aldıklarını söyleyen Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri, "Alaçatı'da yaptığımız güzel projelerle Türkiye'de bir marka olduk. Bu da uluslararası yatırımcılar tarafından fark edildi. 'Karşı tarafta konut yapalım, ortak olalım' diye teklif geldi, görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. 


ÜÇÜNCÜ BÜYÜK PROJE 

Çeşme Ayasaran'da Koyu'nda hayata geçirilen projenin bölgede yapılan en büyük üçüncü proje olduğunun altını çizen Alpan Veryeri, "İmza attığımız işlerde fark yaratmaya çalışıyoruz. Sakız Adası manzaralı projenin toplam yatırım değeri, yaklaşık 6 Milyon Euro. Ortalama büyüklüğü 200 metrekare olan konutların fiyatları 1 milyon 350 bin ile 1 milyon 500 bin dolar arasında değişiyor" diye konuştu. Her konutun 40 ile 60 metrekare terasa sahip olduğunu ifade eden Veryeri, şöyle konuştu: "Her villa ve rezidansın denizden aynı oranda yararlanabilmesi için evlerin konumları özenle ayarladık. Araziyle bütünlük sağlayacak 14 ayrı tasarım oluşturduk. İç ve dış mekanı bir bütün olarak çizilen proje kapsamında 6 odalı bir otel yaptık ve kendimiz işleteceğiz. Projemizi Nisan 2016'da teslim etmeyi hedefliyoruz." 


'PATRONLAR SIRAYA GİRDİ'

Alpan Veryeri, Çeşme'de denizi sıfır hayata geçirdikleri 'Quattordici Çeşme' projesinde yer alan sekiz dubleks villa ve altı rezidansa yoğun talep aldıklarını söyledi. Özellikle İstanbullu patronların ve üst düzey yöneticilerin ilgi gösterdiklerine dikkati çeken Veryeri, "Kaliteli insanlara kaliteli işler yapmak zorundayız. Bu sebeple herhangi bir satış kaygımız yok. Temmuza kadar tüm konutları satmış oluruz" diye konuştu. 


'2017'YE KADAR ROTAMIZ BELLİ'

Veryeri İnşaat olarak 2017 yılının sonuna kadar yapacakları projelerin stokunu tamamladıkların belirten Alpan Veryeri, "Şu anda elimizde yaklaşık 100 villalık stokumuz var. Hızlı büyümek yerine müşterilerimizin taleplerine göre, yavaş yavaş büyümek istiyoruz. Senede 25-30 konut yapmayı hedefliyoruz. Çok gözönünde olmak yerine yaptığımız kişiye özel projelerle bilinir olmak istiyoruz" dedi. 


Sabah