29 / 03 / 2024

Uğur Dumankaya: Maketten satışlar tüketiciler için olumsuzluklara neden oluyor!

 Uğur Dumankaya: Maketten satışlar tüketiciler için olumsuzluklara neden oluyor!

Uğur Dumankaya, maketten satış konusunda sözlerine şöyle devam etti. Maketten satışlar tüketiciler için olumsuzluklara neden oluyordu. Kanunla getirilen yeni düzenlemelerle mağduriyetin önüne geçilecek. Haksız rekabet ortadan kaldırılacak...



EKONOMİYE etkileri gözle görülür büyüklükteki gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren Tüketicinin Korunmasına İlişkin Kanun, tüketiciler lehine birçok unsuru içinde barındıracak şekilde yeniden düzenlendi. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, uygulamada nelerle karşılaşılacağının zaman içerisinde belli olacağını söyledi. Dumankaya, "Bizler sektörün büyük oyuncuları, yola çıkarken önceliğimizi insan olarak belirledik. Bu nedenle toplumsal fayda ve ortak değer yaratma adına bu kanunun tüketiciler için olumlu olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 


MAĞDURİYET ÖNLENECEK 


Uğur Dumankaya, maketten satış konusunda sözlerine şöyle devam etti. "Maketten satışlar tüketiciler için olumsuzluklara neden oluyordu. Kanunla getirilen yeni düzenlemelerle mağduriyetin önüne geçilecek. Aynı zamanda haksız rekabet de ortadan kaldırılacak. Markalı konut üreten firmalar için maketten satışlarda herhangi bir sıkıntı yaşanması zaten söz konusu değil. Maketten satış sektörün önemli finansal araçlarından biri. Bu sebeple maketten satış el üstünde tutmamız gereken bir sistem. İnşaat başlarken satın alan tüketiciler neredeyse daireleri maliyet fiyatına alıyor. Maketten satış uygulaması aslında tüketiciyi mağdur eden değil tüketiciye kazandıran bir çalışma sistemi." 


Sabah Gazetesi