19 / 04 / 2024

Türk milyonerler Avrupa’dan ev bakıyor!

Türk milyonerler Avrupa’dan ev bakıyor!

Türkiye’deki milyonerler, gözünü Avrupa ülkelerindeki gayrimenkul fırsatlarına çevirdi.Akbank Kurumsal Yatırım ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Türkler, Avrupa’da gayrimenkul ve ofis yatırımları yapıyorlar” dedi.


Türk milyonerler, Avrupa’nın içinde bulunduğu darboğaz dolayısıyla gayrimenkul fırsatlarını yakalamaya başladı. Akbank Kurumsal Yatırım ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Türkler, Avrupa’da gayrimenkul ve ofis yatırımları yapıyorlar” dedi.


Türkiye’deki milyonerler, gözünü Avrupa ülkelerindeki gayrimenkul fırsatlarına çevirdi. Özel bankacılık alanında 5 bin 600 milyonerin 20 milyar TL’lik portföyünü yöneten Akbank’ın Kurumsal Yatırım ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Türk yatırımcılar yüksek getiriye alışık. ‘Paramı İsviçre bankalarında bekleteyim’ anlayışına sahip değiller. Yurtdışına yatırım yapanlar Avrupa’nın içinde bulunduğu darboğaz dolayısıyla gördükleri fırsatları değerlendiriyorlar. Ellerindeki likiditenin bir kısmını buradaki gayrimenkul, ofis ve lojistik merkezi gibi yatırımlar için kullanıyorlar” dedi.


Dünyanın önde gelen finans yayın gruplarından Euromoney’nin ödül töreni için Londra’da bir araya geldiğimiz Çelebioğlu, özel bankacılık müşterilerinin yapılandırılmış ürünlere ya da ihraç edilen farklı tematik fonlara yöneldiğini anlatarak, “Yatırımcıları daha nitelikli fonlara yönlendiriyoruz. Yatırımcı her ay bizimle faiz pazarlığı yapmak yerine parasını farklı enstrümanlarda değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu durum riski de dağıtmalarını sağlıyor” dedi.


5 MİLYAR DOLAR GELİR

Özel bankacılık alanında Türkiye’de 5 bin 600 müşterinin 20 milyar TL’lik portföyünü yönettiklerini anlatan Levent Çelebioğlu, son bir yılda bu rakamın 4 milyar TL büyüdüğü bilgisini de verdi. Geçtiğimiz yıl özel bankacılık birimleri açısından Varlık Barışı’nın da önemli bir hareket getirdiğine işaret eden Levent Çelebioğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye’nin OECD ülkeleri ile aynı anda Varlık Barışı kararı alması çok doğru ve önemli bir adımdı. Tüm OECD ülkelerinin aynı anda böyle harekete geçmesi adeta terörü finanse eden paranın kilitlenmesini sağladı. Hazirana kadar devam eden süreçte yaklaşık 5 milyar dolara yakın bir paranın Varlık Barışı ile gelmesini bekliyoruz. Pek çok müşterimiz bizden vergi danışmanlığı da alarak sürece katıldı. Son günleri daha da hareketli geçecektir.”


VELİAHTLARA EĞİTİM

AKBANK Özel Bankacılık müşterilerinin lise ve üniversite çağındaki çocuklarına finansal okuryazarlık eğitimleri verdiklerini aktaran Çelebioğlu, şunları söyledi: “Çocuklar önce Akbank CEO’su Hakan Binbaşgil ile güne başlıyor. Ardından Ak Yatırım ve Ak Portföy’ü gezerek parayı yönetmeyi yerinde öğreniyorlar. Daha sonra Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile bir araya gelen gençler aile varlığının sorumluluğu, yatırım ürünleri ve tasarruf konularında sorularına cevap buluyorlar. Gençler bize en fazla aile bireylerinin mesleklerinde devam edip etmemeyi soruyorlar."


Hürriyet