29 / 03 / 2024

TMSF, Kavuklar'dan ev alanlara müjdeyi verdi!

TMSF, Kavuklar'dan ev alanlara müjdeyi verdi!

TMSF'nin atadığı kayyum heyetinden Mustafa Gedikoğlu, "Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Başta Point Bornova Projesi olmak üzere, vatandaşlarımıza tapularını vermek için çalışacağız" dedi.


TMSF'nin atadığı kayyum heyetinden Mustafa Gedikoğlu, "Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Başta Point Bornova Projesi olmak üzere, vatandaşlarımıza tapularını vermek için çalışacağız" dedi. 15 Temmuz'da gerçekleşen FETÖ darbe girişimi sonrası örgüte mali destek verdiği iddia edilen Kavuklar ve Küçükbay Şirketler Grubu'na TMSF eliyle kayyum heyeti atanmış, heyet özellikle Kavuklar Holding'in yürüttüğü ve yarım kalan inşaat projeleriyle ilgili mağduriyeti gidermek için çalışmalara başlamıştı.


TAPULARINI ALACAKLAR


Kavuklar Holding'in Bornova ve Altındağ'da yürüttüğü inşaat projelerinden daire alan ancak projelerin yarım kalması nedeniyle tapularını alamayan vatandaşlar ise yaşananlar karşısında "Tapularımıza ne olacak?" sorusuna yanıt aradı. Kayyum heyetinde bulunan Mustafa Gedikoğlu, Bornova Point ile ilgili olarak projenin tammalanması ve tapuların teslimiyle ilgili çalışmaların hızlandığını dile getirdi. Altındağ'daki projeyle ilgili inşaatın henüz başlanmadığına dikkat çeken Gedikoğlu, "Bu projelerden daire alan vatandaşlarımız, sık sık bize ulaşarak projelerin akibetini soruyorlar. Gönülleri rahat olsun. Devlet burada. Bu projelerle ilgili yaşanan mağduriyetin giderilmesini en çok biz istiyoruz. Point Bornova ile ilgili süreç hızlandı. Vatandaşlarımız tapularını en yakın zamanda alacak. Altındağ'da yer alan projeyle ilgili ise henüz inşaatı başlamadı. Şirketin öz kaynakları şu anda bu projenin tamamlanması konusunda yeterli değil. Ancak bu bölgeyle ilgili de çözüm arayışlarımız sürüyor. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz" dedi. Kavuklar'dan daire alan ama tapuları verilmeyen 560 kişi bulunuyor. Kavuklar'ın vatandaşlardan 55 milyon lira toplandığı öğrenildi. Bornova Point'teki projenin yüzde 70'inin tamamlandığı öğrenilirken, Altındağ'daki inşaat projesiyle ilgili henüz çivi çakılmadı. Kavuklar'ın borcunun 800 milyonu bulduğu belirtildi.


Yeni Asır