16 / 05 / 2024

TESİAD: Kobiler ülkenin iskeletidir!

 TESİAD: Kobiler ülkenin iskeletidir!

TESİAD tarafından düzenlenen 10. yıl etkinliğine siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Tüm Etkin Sanayici İş Adamlan ve İş Kadın]an Federasyonu Genel Başkanı İlyas Bozkurt, KOBİ'lerin ülke ekonomisinin iskeleti olduğunu söyledi...



Kuruluşunun 10. Yılını kutlayan TESİAD siyaset ve iş dünyasını Merinos AKKM'de düzenlenen yemekte buluşturdu. Genel Başkan Bozkurt, KOBİ'lerin önemi, kentsel dönüşüm ve STK'lann ülke siyasetine katkılanna değindi. 21. yüzyılda devletlerin ve milletlerin büyüklüğünün, devletlerin gücü ve uluslararası etkisinin ekonomik güçleriyle doğru orantılı olduğunu söyledi. Güçlü bir devletin güçlü bir ekonomi ile mümkün olabileceğini kaydeden Bozkurt, sağlıklı, üreten ve imal eden ekonomilerin KOBİ'ler üzerinde durduğunu vurguladı. Bozkurt, "KOBİ'ler bir ülke ekonomisinin iskeletidir. Bir ekonominin ayakta kalabilmesi, dik durabilmesi, KOBİ'lerle mümkündür. 


Güçlü ekonomi sanayiye, üretime, alın terine ve ihracata dayanır. Sanayisi, imalatı ve ihracatı gelişmemiş ekonomileri balon ekonomisidir. 


Bunlar bir gün patlamaya mahkumdur. Mesela Avrupa ekonomisi sağlam bir KOBİ yapısı üzerine kurulmuştur. Bugün Türkiye'de KOBİ'ler firmalann yüzde 99'unu, istihdamın yüzde 78'ini, cironun yüzde 65'ini, ihracatın yüzde 60'ını gerçekleştirmektedir. Bu bağlamda hükümetlerin KOBİ'lerin üzerinde bir baskı oluşturmamaya özen göstermesi son derece önemlidir" dedi. 


Zaman Bursa