28 / 03 / 2024

Taşınmaz Değerleme Sistemi kuruluyor!

Taşınmaz Değerleme Sistemi kuruluyor!

Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin kurulmasına yönelik çalışmalara hız verildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüz günlük icraat programı kapsamında hayata geçecek.


Büyümenin dinamo sektörü gayrimenkulde değerleme sisteminden istisna-muafiyetlere, kentsel rantlardan imar mevzuatına kadar birçok konuda yeni bir dönem daha başlıyor. Yeni Asır gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, arsa, konut değerleri uluslararası kriterlere göre belirlenirken Taşınmaz Değerleme Sistemi kuruluyor. Vatandaşların mülkiyet sorunlarını çözmeye yönelik işlemler de hızlandırılıyor. Taşınmaz değerleme sisteminde Almanya modeli dikkate alınarak taşınmaz değerleme yönetmeliği hazırlanacak.


Gayrimenkul sektörü bir çok başlıkta büyük bir dönüşüm daha yaşıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüz günlük icraat programı kapsamında yaşama geçirilecek olan Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin kurulmasına yönelik çalışmalara hız verildi. Taşınmazları tanımlayan, bunu haritalar üzerinde gösteren, her parsel üzerindeki yapının değerini ortaya koyan, değerleme ayrıntılarını gözler önüne seren ve vergi yükümlülüklerini tanımlayan yeni bir sistem devreye girecek.