28 / 03 / 2024

Tarlabaşı Euro Plaza Hotel kiralanacak mı?

 Tarlabaşı Euro Plaza Hotel kiralanacak mı?

Hasko İnşaat tek turizm yatırımı olan Tarlabaşı Euro Plaza Hotel için "Tadilatta olduğumuz için kapalıyız" deniliyor. Ancak otelin kiralanacağına dair duyumlar bulunuyor...


 Veri ve analiz şirketi STR Globalin Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) için hazırladığı Ocak 2017 Ülke Performans Raporu'na göre İstanbul'daki otellerin doluluk oranlarında herhangi bir değişiklik yok.


 


İstanbul ne yazık ki bu yılın ilk aylarında da hala Avrupa turizm bölgeleri arasında en düşük doluluk oranına sahip şehirler arasında. Durumdan zarar gören otellerden biri de Taksim Tarlabaşı'nda konumu itibariyle dikkat çeken Hotel Euro Plaza Hasko Inşaat'a ait. Girişi Tarlabaşı'nda olan, arka odaları manzarasıyla dikkat çeken oteli rezervasyon için aradığınızda "Tadilatta olduğumuz için kapalıyız" deniliyor. Ancak otelin ne zaman açılacağına dair bilgi de yok. Duyduğumuza göre Hasko İnşaat, tek turizm yatırımı olan bu oteli kiraya vermeyi düşünüyormuş. Kasımpaşa'nın hemen üstündeki otelin binası konumu itibariyle oldukça cazip; ne kadara kiraya verileceği merak uyandırıyor, öte yandan yine duyumlarımıza göre Hotel Euro Plaza'nın otel olarak mı kalacağı yoksa binanın işyerine mi kiraya verileceği konusunda henüz net bir karar yokmuş.