23 / 04 / 2024

Tariş Yemta yeni üretim tesisini İzmir Bergama'da açtı!

 Tariş Yemta yeni üretim tesisini İzmir Bergama'da açtı!

Açılış töreninde konuşan Tariş Yemta Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Özbek, hayvancılık sektörüne en iyi hizmeti sunma felsefesiyle çalıştıklarını, verim düzeyi ve kaliteyi her zaman yukarı taşıyacaklarını söyledi...



Tariş Yemta A.Ş., yeni yem üretim tesislerini 7 milyon TL’lik yatırımla İzmir'in Bergama ilçesi Yeniket’te hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan Tariş Yemta Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Özbek, hayvancılık sektörüne en iyi hizmeti sunma felsefesiyle çalıştıklarını, verim düzeyi ve kaliteyi her zaman yukarı taşıyacaklarını söyledi.


Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman ise 16 bin 418 metrekare arazide kurulu, saatte 30 ton işleme kapasitesine sahip, toplam 11 bin 500 ton hammadde stok kapasitesi bulunan tesisle sektördeki liderliklerini daha da sağlamlaştıracaklarını ifade etti. Yapımına Ocak 2013’te başlanan tesisi bir yılda tamamlayarak, Türk ekonomisine bacası tüten bir fabrika kazandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Yaman, yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Yenikent tesislerinin ardından Aydın’da da yem fabrikası kuracaklarını ifade ederek, “Tariş Yemta şirketimizin şehir merkezinde kalması ve arazinin TOKİ ile yapılan hasılat paylaşımı modeliyle değerlendirilmesi neticesinde Bergama’ya taşıdık. Gelecek günlerde TOKİ projesinden gelecek bütçeyle bu kez Aydın bölgesinde yer alan Tariş Yemta arazisinde, son teknolojiyle donatılmış yem tesisi kuracağız.” diye konuştu.


Bugün

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler