28 / 03 / 2024

Tapuyu takip etmek için 10 neden!

Tapuyu takip etmek için 10 neden!

Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtti. Hüseyin Oflaz, “Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir” dedi.


İmpomes’in kurucusu Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtirken, mülkün son durumunun öğrenmenin de tek başına yeterli olmayacağına dikkat çekti. Hüseyin Oflaz, “Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir” dedi.


Türkiye’nin mevcut koşullarında hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor. Ancak bazen mülkler, çok uzak ve dağınık noktalarda yer aldığı için ya da iş yoğunluğundan dolayı bu takip düzenli olarak yapılamayabiliyor. 

Web tabanlı mülkiyet erişim sistemi İmpomes’in kurucusu Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtirken, mülkün son durumunun öğrenmenin de tek başına yeterli olmayacağına dikkat çekti. Hüseyin Oflaz, “Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir” dedi.

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, gayrimenkul sahiplerinin 10 ayrı gerekçeden dolayı düzenli tapu takibi yaparak profesyonel destek almalarını önerdi.


Türkiye’de İmar Planları Sık Güncelleniyor

İşte tapunuzu düzenli takip etmeniz için 10 ayrı neden:

1- Türkiye’de imar durumları sık revize ediliyor, güncelleniyor. Bu, sizin mülkünüzün bulunduğu bölgenin, dolayısıyla mülkünüzün kaderini değiştirebiliyor. İmar değişikliği mülk sahibinin avantajına olabildiği gibi, hak kaybına da yol açacak düzenlemeler içerebiliyor. Mülkün sahip olduğu yapılaşma koşulları değiştirilmiş olabiliyor. Mülk sahibinin böylesi bir durumda zamanında değişiklikten haberdar olup yasal süresi içinde itirazını gerçekleştirebilmesi gerekiyor.



Mülkünüzde Şerh Olabilir

2- Mülkünüzün üzerine sizin bilginiz ve haberiniz olmadan ipotek, şerh ve haciz konulmuş olabilir. Örneğin bölgedeki bir kamulaştırma işleminden dolayı belediye tarafından mülkünüz üzerine ipotek ve şerh konulmuş olabilir.


Emlak Vergi Cezasından Kurtulursunuz


3- Emlak beyanını her yıl düzenli olarak yapıyor olsanız da, bölgenizin değişen emlak rayiç değerleri gibi farklı nedenlerden dolayı bilginiz dışında emlak vergisi borcunuz olabilir ya da ihmal etmiş olabilirsiniz. Tapunuzun düzenli takibini yaptığınızda buna da tespit edersiniz.


Satışta İşiniz Kolaylaşır


4- Yakın dönemde mülkünüzü elden çıkarmak niyetindeyseniz, mülkünüzün en yakın tarihli güncel bilgilerinin olduğu raporlar sizin satışta işinizi kolaylaştırır.


İşgalleri Erken Öğrenirsiniz


5- Mülkünüz üzerinde işgal benzeri yapılaşmaları erken tespit etmenizi, dolayısıyla erken müdahale etmenizi sağlar.

6- Gayrimenkulünüzün güncel bilgi ve raporlarının bulunması, gayrimenkul geliştirme ve proje gerçekleştirmede size zaman kazandırır.

7- Mülkünüzü çevresiyle birlikte takip edeceğiniz için, bölgedeki yapılaşmaların farkına varmanız, yakın gelecekteki karlı yatırımlarınıza zemin hazırlar.


Yasal Adımlarda Kanıtınız Olur


8- Gayrimenkulünüzün yerinde ziyaret edilerek fotoğraflanması, hakkınızı korumak için atacağınız yasal adımlarda sizlere kanıt teşkil eder.

9- Mülkünüzün değeri konusunda güncel bilgilere erişmeniz, satmak ya da elinizde tutmak konusunda daha doğru kararlar almanızı sağlar.

10-  Komşu parsellerdeki kötü niyetli olmasa da gerçekleşen sınır ihlallerine karşılık önceden müdahale etmenize imkan verir.



Sözkonusu gerekliliklerden dolayı, mülk sahiplerinin işini kolaylaştırmak, onlara profesyonel destek vermek adına İMPOMES’i kurduklarını anlatan Hüseyin Oflaz, 5 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen, web tabanlı gayrimenkul yönetim ve takip sisteminin, sahip olduğu mülklerin düzenli, güncel ve detaylı takibini iş yoğunluğu, uzman kadro eksikliği gibi sebeplerle yapamayan/yapmakta zorlanan mülk sahiplerini hedeflediğini açıkladı.

Mülk Sahipleri Güvende Yaşıyor

Bu sistemle cüzi bedeller karşılığında, coğrafi olarak nerede olursa olsun mülklerin düzenli takibinin yapılarak 2 ayda bir raporlama yapıldığını anlatan Hüseyin Oflaz, yine İmpomes sayesinde mülk sahiplerinin vergi cezalarından kurtulduğunu, milyon dolarlık zararlarını önlediğini söyledi. Hüseyin Oflaz, işleyişinde uzmanların çalıştığı İmpomes sayesinde halen 2 bine yakın mülkün takibinin yapıldığını da açıkladı. Hüseyin Oflaz, “Fotoğrafları, uzman yorumlarıyla mülk sahipleri mülkün gerçek konumu hakkında bilgi sahibi oluyor, kaotik bir ortamla karşılaştıkları zaman yanlarında uzman bir kadronun var olduğunu hissederek güvende yaşıyor” diye konuştu.