16 / 04 / 2024

SRC Yapı Arap Şeyhinden 20 milyon liralık sipariş aldı!

SRC Yapı Arap Şeyhinden 20 milyon liralık sipariş aldı!

SRC yapı Ortadoğu ve Körfez ülkelerini terletecek. Dubai’de Türk rüzgarı esti. Altından küvet ve Türk hamamlarının yarıştığı “Dubai Big 5 Show” uluslararası fuarından sauna siparişleri de alındı.



Dubai’de düzenlenen “Big 5 Show” uluslararası fuarı, birçok ülkeden mimar, mühendis, müteahhit, ihracatçı, üretici ve tüketiciyi bir araya getirdi. Fuara Türkiye’den de 134 firma katıldı.


Siparişler artacak


İş bağlantılarının arka arkaya yapıldığı fuarda en ilginç satış anlaşmasını SRC Yapı gerçekleştirdi. Firma sıcaklığın 50 dereceye kadar çıktığı Kuveyt’ten 2 TIR sauna siparişi aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, bu ülkelerden sauna siparişlerinin artarak devam edeceğini öngördüklerini söyledi. Arap şeyhlere, içinde altın küvetlerin de bulunduğu Türk hamamları yapacak olan şirket, S. Arabistan, Tunus, İran, Irak, Kosova ve Makedonya’dan gelen firmalarla toplam 15-20 milyonluk satış anlaşması gerçekleştirdi.


Türkiye’de yayılıyor


Saunaya olan ilginin Türkiye’de de artığına dikkat çeken Sürücü, özellikle evlerin kullanılmayan ikinci tuvaletlerinin saunaya dönüştürüldüğünü aktardı. 10 evden 2’sinde sauna olduğunu belirten Sürücü, evde sauna keyfinin bedelinin 2 bin dolardan başladığını söyledi.


Emine Açar/Bugün Gazetesi