29 / 03 / 2024

Soyak Akıllı Yıldızlar öğrencileri Enerji Müzesi'ni ziyaret etti!

Soyak Akıllı Yıldızlar öğrencileri Enerji Müzesi'ni ziyaret etti!

Soyak’ın 33 devlet okulu kapsamında hayata geçirdiği Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nde yer alan öğrenciler, Santral İstanbul Enerji Müzesini ziyaret etti.


Soyak’ın 33 devlet okulu kapsamında hayata geçirdiği Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nde yer alan öğrenciler, Santral  İstanbul  Enerji Müzesini ziyaret etti. Öğrenciler, Silahtarağa Elektrik Santrali’nden Santral İstanbul’a kadar elektrik üretiminin tarihini öğrenme fırsatı yakaladı.


Yaptığı her çalışmada sürdürülebilir yaşam yaklaşımını benimseyen Soyak’ın, 33 devlet okulunda hayata geçirdiği Akıllı Yıldızlar Projesi kapsamında, Bilge Soyak İlkokulu 4.sınıf öğrencileri Enerji Tasarrufu Günü etkinliği çerçevesinde enerjinin tarihine yolculuk yaptı. Osmanlı İmparatorluğu’nun kentsel çapta ilk elektrik santrali olan Silahtarağa Elektrik Santrali’ndeki elektrik üretiminin en önemli parçalarının yer aldığı müzeye çocuklar büyük ilgi gösterdi. Eğlenceli oyunlar oynama fırsatı da yakalayan çocuklar, bilimkurgu atmosferini yansıtan kontrol odası ile İstanbul’un farklı semtlerine elektrik dağıtımının nasıl gerçekleştiğini öğrenme fırsatı yakaladı.


Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’ni bir memleket meselesi olarak gördüklerini belirten Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk; öğrencilere enerji verimliliği ile ilgili önemli mesajlar vererek, enerjinin eskiden nasıl üretildiğini ve günümüze kadar hangi aşamalardan geçtiğini aktardı. Fatma Çelenk, Bilge Soyak İlkokulu 4.sınıf öğrencilerinden de doğru ve verimli enerji kullanımı konusunda söz aldı.