28 / 03 / 2024

Somalı ailelerin evleri için imar ve ruhsat işlemleri tamamlandı!

 Somalı ailelerin evleri için imar ve ruhsat işlemleri tamamlandı!

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından gerek devlet kurumları gerekse özel sektör, yardım için harekete geçti.




Manisa’nın Soma İlçesi’nde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından gerek devlet kurumları gerekse özel sektör, yardım için harekete geçti. Yaşamını yitiren madencilerin yakınlarının en büyük sorunlarından birinin konut olduğu ortaya çıktı. Madencilerin ya aileleriyle kalabalık evlerde yaşamak zorunda kaldıkları, ya da yüksek banka kredileriyle kendilerine daire satın aldıkları ve onun borcunu ödemekte zorlandıkları saptandı.


Facianın ardından Doğuş Holding devreye girdi ve madenci ailelerine 301 konut yapıp dağıtmak için başvuruda bulundu. Bunun için Turgutalp Bölgesi’nde 40 dönümlük arazi tahsis edildi. İkinci konut projesini ise, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi gerçekleştirmek istedi. GOSB’ye de 50 dönümlük arazi gösterildi.


Tapusu bile tescillendi

Ancak her iki alanın da, imar planlarının olmaması, orman vasfını yitirmiş arazi durumunda bulunması nedeniyle önce arazilere tapu çıkartılıp, hazine adına tescil edildi. Arazilerden birisi için ruhsat tamamlandı ve inşaatı yapacak olan şirkete geçen hafta teslim edildi. Arazide yapılacak gerekli alt yapı çalışmalarından sonra da en kısa zamanda, inşaata başlanacağı bildirildi. Apartman bloklarının yanı sıra bu alanda okul, cami, kültür ve oyun alanlarının bulunacağı büyük bir sitenin inşe edileceği açıklandı. Benzer bir projenin ikinci dairelerin bulunduğu alanda da yapılacağı o inşaatı ise Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi adına TOKİ’nin yapacağı öğrenildi. Milletvekili aday adayı olacağı için görevinden istifa eden Kaymakam Bahattin Atçı, “Her iki inşaat da yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanır ve hak sahibi olan şehit işçilerimizin ailelerine teslim edilecek” dedi.


Star



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016