19 / 04 / 2024

Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı'dan birleşme kararı!

 Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı'dan birleşme kararı!

Sinpaş Yapı, bugün KAP'a yapılan açıklama ile Sinpaş GYO'ya devredildi. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı'nın birleşmesiyle güçlerine güç katacaklarını söyledi..




 Sinpaş 43 yıldır nitelikli konutun lider markalarından biri olmaya devam ediyor. Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ise  2007 yılında kuruldu ve Borsa İstanbul'da halka arz edildi. 


 Sinpaş Yapı ise,  o tarihten bugüne portföyündeki gayrimenkul hisseleri ve Sinpaş GYO’nun ilgi alanına girmeyen alanlarda gayrimenkul geliştirerek büyümüştür.


Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı'nın güçlerine güç katmaya karar verdiklerini söyleyen Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, Sinpaş GYO'nun özvarlığının 1 milyar 750 milyon TL, Sinpaş Yapı'nın özvarlığının ise 1 milyar 519 milyon TL olduğunu belirtti. Bu birleşmenin 2 milyar 585 milyon liralık bir birleşme olduğunu söyleyen Çelik, kayıtlı sermayelerinin 600 milyon TL'den, 900 milyon TL'ye çıkacağını da duyurdu. 

 

Grup içinde Sinpaş markalı iki şirket; iki ayrı organizasyon şeması, iki ayrı marka stratejisi, iki ayrı genel gider yükü, ikiye ayrılmış yatırım bütçesi gibi verimlilik adına sorgulanabilecek unsurlar taşıyordu. Gelişen, değişen dünyada daha az genel giderle daha verimli reklam, pazarlama ve satış ortamının sağlanması için Sinpaş markalı iki şirket, daha büyük bir öz kaynakla borsada yer almayı hedefleyerek güçlerini birleştirme kararı aldı.


Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Ahmet Çelik, yaptığı konuşmada “Grubumuzun Sinpaş markalı iki şirketi olan Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş.’nin Sinpaş GYO bünyesinde birleştirilmesine, birleşme için SPK’ya başvurulmasına karar verilmiştir. Bu kararımızın ardından borsada hisselerimize yatırım yapan ortaklarımızın kârlı çıkmasını da hedefliyoruz. Bu birleşmenin sektörümüze, hissedarlarımıza, ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.


Gayrimenkul sektörünün gelişmesine ve prestij kazanmasına katkı sağlayan öncü firmalardan biri olmaktan gurur duyan Sinpaş, yeni yapılanmasıyla Türkiye'ye değer katacak projeler üretmeye devam edecektir.

 

Sinpaş GYO'nun KAP açıklaması şu şekilde;


Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Sinpaş GYO) yönetim kurulunun 08.10.2017 tarihinde yapmış olduğu toplantıda;

1-) 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddeleri, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri ve SPK'nın II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği çerçevesinde, Sinpaş Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş.'nin (Sinpaş Yapı) "Tam Bölünme"si suretiyle, Sinpaş Yapı'nın sahip olduğu varlık ve yükümlülüklerden detaylı dökümü ve 30.06.2017 tarihli mali tablolarındaki yasal kayıtlı değerleri Ek/1'de gösterilenlerin Sinpaş GYO tarafından 30.06.2017 tarihi itibariyle kayıtlı değerleri üzerinden Sinpaş Yapı'dan devralınmasına,

2-) Devralınan varlık ve yükümlülükler karşılığında, Sinpaş GYO'nun sermayesinin 520.246.683 TL artırılmasına ve eşanlı olarak Sinpaş GYO'nun halihazırda sahip olduğu 3.960.000 TL nominal değerli kendi payları ile daha önce Sinpaş Yapı'ya ait olup devralma neticesinde Sinpaş GYO'nun sahip olacağı 231.402.178 TL nominal değerli kendi paylarının (toplam 235.362.178 TL nominal değerli payların) itfa edilerek Sinpaş GYO sermayesinin 600.000.000 TL'den 884.884.505 TL'ye yükseltilmesine,

3-) Mevcut pay sahiplerinin yeni pay alma hakları kısıtlanmak suretiyle artırılan sermayeyi temsil eden 520.246.683 TL nominal tutarlı payların Sinpaş Yapı'daki eksilen 53.561.215 TL nominal değerli payları karşılığında ve her 1 TL nominal değerli Sinpaş Yapı payı için 9,71312326 TL nominal değerli Sinpaş GYO payı olmak üzere, Sinpaş Yapı'nın pay sahiplerine aşağıda belirtildiği şekilde verilmesine;


4-) Bu amaçla Sinpaş GYO'nun esas sözleşmesinde gereken değişikliklerin yapılmasına,

5-) 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 20. maddesinin 2. fıkrasının (b) bendi uyarınca bölünen Sinpaş Yapı'nın bölünme tarihine kadar tahakkuk etmiş ve edecek vergi borçlarından Sinpaş GYO'nun müteselsilen sorumlu olacağının bölünme nedeniyle verilecek olan kurumlar vergisi beyannamesine eklenecek bir taahhütname ile taahhüt edilmesine,

6-) Yukarıda sayılan işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan ve ilgili diğer kurumlardan izin alınmasına,

karar verilmiştir.

 


 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler