15 / 05 / 2024

Sancaktepe Belediyesi evleri yanan Romanlara yeni ev yaptı!

Sancaktepe Belediyesi evleri yanan Romanlara yeni ev yaptı!

Sancaktepe Paşaköy Mahallesi'nde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangında evlerini kabeden 10 roman aile, geçici olarak konteynırlara yerleştirilmişti. Sancaktepe Belediyesi tamamen yanan iki evi ve kısmen zarar gören dört evi yeniden inşa etti...


Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, çıkan yangında evlerini kaybeden 10 roman aileye yeni evlerinin anahtarlarını verdi.


Sancaktepe Paşaköy Mahallesi'nde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangında evlerini kabeden 10 roman aile, geçici olarak konteynırlara yerleştirilmişti. Sancaktepe Belediyesi tarafından tamamen yanan iki ev ve kısmen zarar gören dört ev yeniden inşa edildi. Evlerin teslimi için Sancaktepe'de bir tören düzenlendi.


Törene Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in yanı çok sayıda vatandaş katıldı. Anahtar tesliminden önce bir konuşma yapan İsmail Erdem, "Yaz aylarının sonunda meydana gelen yangın olayında vatandaşlarımız evsiz kalmıştı. Yangının olduğu akşam hemen olay yerine geldik. Kızılay tarafından geçici olarak çadır gönderildi. Üç öğün sıcak yemeğimizi de biz gönderdik ve ilk olarak yardımı başlattık ve yaralarının sarılacağına söz verdik. Bugün de gördüğünüz gibi Allah'a çok şükür sözümüzü tuttuk üç tane daire yeniden üç daire de tadilat yapılarak, dört de konteynır vererek yaklaşık on aileyi evlerine kavuşturduk" dedi.


Konuşma sonrası ev sahiplerine anahtarlarını veren Başkan Erdem yeni evleri sahipleriyle birlikte gezdi. Tören alanında çocuklara top dağıtan Başkan Erdem daha sonra etkinlik alanından ayrıldı.


Star Gündem