28 / 03 / 2024

Sami Bektaş: Sanayisel dönüşümü başlattık!

 Sami Bektaş: Sanayisel dönüşümü başlattık!

İkitelli organize sanayi alanında 300 milyon liralık yatırımla yükselen Trios 2023'ün ortaklarından Pulsar inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sami Bektaş, Trios 2023 ile sanayisel dönüşümü başlattıklarını söyledi.



İkitelli organize sanayi alanında 300 milyon liralık yatırımla yükselen Trios 2023; ticari alan, imalat fabrikası, otel ve alışveriş alanlarıyla bugüne kadar alışık olmadığımız bir Organize Sanayi Bölgesi Projesi olarak dikkat çekiyor. Altyapısı, lokasyonu, tasarımı ve teknolojisiyle sanayi komplekslerinde büyük bir devrime öncülük etmesi beklenen projesinin ortaklarından Pulsar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sami Bektaş, Trios 2023'ün enlerini Akit'e anlattı. 


PROJE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 


Türkiye'nin 2023 yılı ekonomi hedeflerinin her alanda modern yatırımlar yapmayı gerektirdiğini belirten Bektaş, Trios 2023'ün bu hedefin gerekliliklerini karşılayan modern ve sağlam altyapılı sanayi projelerinin öncüsü olmak vizyonuyla yola çıktığını ifade etti. Bektaş, "Trios 2023, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en modern sanayi ve ticaret komplekslerinden biri olacak. Kentsel dönüşüm devam ederken biz de 'sanayisel dönüşümü' başlattık. Trios 2023 sanayisel dönüşümün miladı olacak" şeklinde iddialı konuştu. 


Sanayi tesislerindeki dönüşümde Türkiye'nin geç kaldığını anlatan Bektaş, bu konuda akıllı yatırıma yönelmeleri gerektiğini kaydetti. Bektaş, şunları kaydetti: "Trios bu anlamda önemli bir zihniyet değişimine neden olacak. 7 metre tavan yüksekliği var. Sanayicilerin en çok önem verdiği özellik budur. Biz projeyi geliştirme aşamasında iş dünyasının taleplerini araştırdık. Sanayici ne istiyorsa onu yaptık. Mevcut en son projeleri inceledik. Maalesef birçok sanayi sitesi gecekondu haline geldi. 1980'lerin vizyonuyla yapılmış bir OSB içinde şimdi 2023'ün vizyonuyla yeni bir çalışma kompleksi kuruyoruz. Bizim projemiz, Ortadoğu, Balkanlar ve hatta Avrupa'nın en gelişmiş modern tesislerinden biri olacak. İlgi beklediğimizin çok üzerinde seyrediyor.


YENİ PROJELER GELECEK 


Yine sanayi sektörüne hitap edecek şekilde daha büyük projeler yapmayı planladıklarını kaydeden Pulsar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sami Bektaş, "Ham olduğu için şimdi söylememeyi tercih ediyorum fakat 6 aya kadar değişik projelerimizi duyacaksınız. 6 ay sonra açıklayacağımız şey, zannımca dünyada örnek gösterilecek bir proje olacak. 90 bin metrekarelik bir alan üzerinde bir  başka çalışma var" şeklinde konuştu. Dış cephenin maliyeti toplam proje maliyetinin 12'sine denk. 7 metre yüksekliğimiz herkesin bayıldığı bir durum. Hat aralığımız 8,5 metre genişlikte. 


1200 araçlık otoparkımız var. Elektrik problemini aşmak için 35 KW'ye kadar bir güç sağlıyoruz. C40 beton kullanıyoruz. Katlarımıza vızır vızır TIR girip çıkabilecek."

 

HEDEF YÜZDE 70 KAZANÇ 


Satışlarını 3 yıla yaydıklarını anlatan Sami Bektaş, "Zaten başlangıçta çok satış yapmak işimize gelmiyor. Satışlar planladığımız gibi gidiyor. İlk alan ile son alan arasında yüzde 70'lik bir kazanç farkı olmasını planlıyoruz. Metrekaresi 2 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla başladık" dedi. 


Yeni Akit 





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler