19 / 04 / 2024

Pencerelerde ısı yalıtımı yüzde 70 tasarruf sağlıyor!

 Pencerelerde ısı yalıtımı yüzde 70 tasarruf sağlıyor!

PVC Kapı-Pencere, Yalı Baskı (VinilSiding), Panjur ve Isıcam sistemlerinde hizmet veren Kompen, Yapı Fuarı'nın baş aktörleri arasındaydı. Isı yalıtımına dikkat çeken şirket, konuyla ilgili çalışmalarını da vitrininde sunuyor...


PVC Kapı-Pencere, Yalı Baskı (VinilSiding), Panjur ve Isıcam sistemlerinde hizmet veren Kompen, Yapı Fuarı'nın baş aktörleri arasındaydı. Isı yalıtımına dikkat çeken şirket, konuyla ilgili çalışmalarını da vitrininde sunuyor. Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, 2000'den bu yana yürürlükte olan "Binalarda Isı Yalıtım Yönetmeliği"ne göre yeni binalarda ısı yalıtımının zorunlu olduğunu hatırlattı. Küçükşehir, "Aradan geçen zamana rağmen Türkiye'de bulunan yaklaşık 18 milyon konutun ancak yüzde 15'i yalıtımlı. Bu nedenle ülkemiz her yıl 50 milyar doların üzerinde enerji ithalatına para ödüyor. Bu rakam ülkemizin cari açığının en büyük gerekçesi" dedi. 


KATSAYI DEĞERİNİ SORUN 

Duvar yalıtımlarına bir standart getirilmesi için çalışmalar yapılırken, pencerelere dair hiçbir çalışmanın yapılmamasının bir eksiklik olduğunu belirten Küçükşehir, enerji verimliğinde özellikle yüksek katlı binalardaki pencerelerin çok önemli olduğunu söyledi. "Vatandaşımız ve müteahhitlerimiz yaptıracakları pencerelerde geçerli olan ısı geçirgenlik katsayı değerini sormalı" diyen Küçükşehir, sadece uygun sistem ve uygun ısıcamla ısı geçirgenliklerini yüzde 70'e yakın düşürmenin mümkün olduğunu ifade etti. 


İKLİME BAĞLI CAM 

Son yıllarda cam teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin iklime bağlı birçok nitelikli cam çeşidini ortaya çıkardığını vurgulayan Küçükşehir, "Bu camlarla güneş ışığının evlere kontrollü girişi sağlanabiliyor. Böylece ısıtma ve soğutma giderleri de azaltılabiliyor" dedi. 


Sabah Gazetesi