16 / 04 / 2024

Nurol Park'ın otel projesi iptal edilerek konut sayısı bin 418'e çıktı!

 Nurol Park'ın otel projesi iptal edilerek konut sayısı bin 418'e çıktı!

Nurol GYO, yükselen talep sebebiyle mevcut otel projesini konuta çevirme kararı aldı. Genel Müdür Musa Aykaç, bin 118 olan konut sayısının bu sayede bin 418’e ulaşacağını, bu projelerde Anadolu’dan gelen taleplerin de dikkat çekmeye başladığını söyledi...



Nurol GYO, yükselen talep sebebiyle mevcut otel projesini konuta çevirme kararı aldı. Genel Müdür Musa Aykaç, bin 118 olan konut sayısının bu sayede bin 418’e ulaşacağını açıkladı. Aykaç, projelerde Anadolu’dan gelen taleplerin de dikkat çekmeye başladığını kaydetti.


Eski Hürriyet binasının da bulunduğu araziye mahalle pazarı şeklinde AVM, konut, otel ve ofis inşa eden Nurol GYO, 5 ayda 400 konut sattı. Yükselen talep sebebiyle mevcut otel projesini de konuta çevirme kararı aldıklarını açıklayan Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, bin 118 olan konut sayısının bu sayede bin 418’e ulaşacağını açıkladı. Şirket, Nurol Park projesini mayısta satışa çıkarmıştı. İnşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü, teslimi 2016’da gerçekleştireceklerini kaydeden Musa Aykaç, “Bu hızla bütün satışları inşaatın ortasına geldiğimizde bitirmiş olacağız.” dedi. Satılan konutların 20’sini Türk  cumhuriyetleri vatandaşlarına sattıklarını, toplamda 40 olan Nurol GYO çalışanlarının 30’unun da bu projeden daire aldığını vurgulayan Aykaç, “Özellikle Anadolu’da zenginleşen aileler yatırım amaçlı daireler almaya başladı. Bunlar da satışımızda yer tutuyor.” dedi. Projenin metrekare fiyatı ortalama 4 bin liraya geliyor. “KDV bizden” söylemi ile yola çıkan Nurol GYO, bu projesindeki konutların yüzde 80’ini 1+1 ve 2+1 olarak planladı. Proje bittiğinde Nurol Park’ta 5 bin 500 kişinin yaşayacağını söyleyen Aykaç, şu an 100’e yakın kişinin proje inşaatında çalıştığını aktardı.


    Şirketin Seyrantepe’de planladığı bir gökdelen için de inşa çalışmaları başladı. “Seyrantepe’de 200 metreyi aşan yükseklikte, içinde 500 rezidansın yer alacağı kule inşa edeceğiz.” diyen Aykaç, bu projede de çoğunlukla 1+1 ve 2+1 rezidanslar olacağını aktardı. Bu projenin ruhsatını 12 Mayıs’ta aldıklarını, bu sebeple KDV avantajının bu projede de yer alacağını kaydeden Genel Müdür Aykaç, projelerde Anadolu’dan gelen taleplerin de dikkat çekmeye başladığını kaydetti. “Bu yüzden geçen hafta Gaziantep’e gittik. Hem projemizi anlattık hem de yatırım fırsatı kolladık.” diye konuşan Aykaç, Anadolu’daki şehirleri gezmeye devam edeceklerini söyledi. Anadolu’nun İstanbul kadar cazip olduğuna değinen Aykaç, “Orada da kat edilmesi gereken dünya kadar yol var. Eksik var ama şehirlerin zenginleştiği bir gerçek.” diyor. Genel Müdür Aykaç, Amerikan Merkez Bankası’nın yapacağı muhtemel tehdit edici açıklamaların da Türkiye’yi pek etkilemeyeceği kanaatinde. “Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılsonu dolar 1,92 olur demişti, ben buna inanıyorum.” diyen Genel Müdür, inşaat sektörünün 2014’te bu yıl gibi bir büyüme gerçekleştireceğini düşünüyor. Nurol GYO, 2011’de yüzde 101 büyümüştü. 2012’de yüzde 402 büyüyen şirketin bu yılki büyümesinin de yüksek olması bekleniyor.


‘6 günde 1 kat çıkıyoruz’


Nurol GYO’nun Çağlayan’da inşa ettiği Nurol Tower’da da sona yaklaşılıyor. Her 6 günde bir kat çıktıklarını ve 36 kata ulaştıklarında projeyi tamamlayacaklarını aktaran Genel Müdür Musa Aykaç, “Şu an yirminci kata yaklaştık. Proje her şeyiyle temmuzda bitecek.” dedi. Projeden çoğunlukla yatırımcıların, avukatların ve doktorların alım yaptığını kaydeden Aykaç, “Nurol Tower’ın önünden günde 2 milyon araç geçiyor. Bu projeyi daha da kıymetlendiriyor.” dedi.


Arif Bayraktar/Zaman Gazetesi