23 / 04 / 2024

Nurettin Eroğlu: 2014'te İstanbul, Ankara ve izmir'de 4 yeni proje yapacağız!

 Nurettin Eroğlu: 2014'te İstanbul, Ankara ve izmir'de 4 yeni proje yapacağız!

Nurettin Eroğlu, 2014' te İstanbul, Ankara ve İzmir' de 4 yeni proje planladıklarını belirterek, bu projelerle inşaat alanımızı 2 milyon 600 bin metrekareye çıkaracağız dedi...



Nurettin Eroğlu, 2014'te İstanbul, Ankara ve İzmir'de 4 yeni proje planladıklarını belirterek, bu projelerle inşaat alanımızı 2 milyon 600 bin metrekareye çıkaracağız dedi. 


EROGLU Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, 2013 yılında 7 projeyi tamamladıklarını, 2014'te ise 4 yeni projeye başlamaya hazırlandıklarını söyledi. îstanbul, Ankara ve İzmir'de hayata geçirilecek yeni projelerle birlikte Eroğlu'nun şimdiye kadar ürettiği 2 milyon metrekarelik inşaat alanını 2 milyon 600 bin metrekareye çıkaracağını vurgulayan Nurettin Eroğlu, önümüzdeki yıl Avrupa yakasında Seyrantepe, Küçükçekmece, Florya ve Zeytinburnu-Merter hattının, Anadolu yakasında ise Üsküdar, Altunizade, Ümraniye-Dudullu hattının revaçta olacağını sözlerine ekledi. 


Eroğlu Gayrimenkul olanak 2013 yılını nasıl geçirdiniz. Hangi projelere başladınız? 


Eroğlu Gayrimenkul olarak İstanbul, Bursa, Antalya ve Fethiye'de konutun yanı sıra ticari alanlara yönelik projelerimiz var. 2013'te 7 projeyi bitirerek, önemli bir başarıya imza attık. Merter'de yer alan ve tekstil sektörünün nabzını tutacak olan projemiz Platform Merter Fashion Park, Florya'da yeni bir yaşam sunan Florya Ekşinar Konakları, Halkalı'da her mevsim tatil köyü formatıyla hayata geçirdiğimiz Lounge ve Lounge2 projelerimiz, Yeni Moda Evleri, Bursa'nın yeni ikonu Harmony Towers ve Antalya Erasta AVM'yi 2013 yılında bitirdik. 2013'te ayrıca şu ana kadarki en büyük projemiz olan 2016'da tamamlayacağımız Skyland'in satışına başlayalı henüz 10 ay olmasına rağmen yüzde 40'ını satarak, hedeflerimizin çok üzerine çıktık. 



SEYRANTEPE REVAÇTA 


İstanbul'da öne çıkan bölgelerin başında Avrupa yakasında Seyrantepe, Küçükçekmece, Florya ve Zeytinburnu-Merter hattı geliyor. Anadolu yakasında ise Üsküdar, Altunizade, ÜmraniyeDudullu ön plana çıkıyor. Avrupa yakasında bu yılın en revaçta olan bölgesi Seyrantepe, TT Arena'nın ardından şehrin en büyük hastanelerinden biri olan Şişli Etfal ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binalarının da bu bölgede yapılacak olmasıyla büyük bir ivme kazandı. 



2014'te devam edecek ve yeni başlayacak projelerinizle ilgili bilgi verir misiniz? 

2014 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir'de 4 yeni proje yapmayı planlıyoruz. Şu ana kadar ürettiğimiz 2 milyon metrekarelik inşaat alanımızı yeni projelerimizle birlikte 2 milyon 600 bin metrekareye çıkarmış olacağız. 


2014 yılında gayrimenkul pazarına dair öngörüleriniz nasıl? 

2014'te gayrimenkul sektörünü etkileyecek konulardan ilki yabancılar tarafından konut alımları olacak. Özellikle yatırım ve kısa süreli turistik ziyaretlerde alternatif oturum amacıyla Körfez ülkelerinden gelecek taleplerin artacağını öngörüyoruz. ÜI?İkinci olarak ise, banka faiz oranlarının Türkiye'deki hane halkları konut alımlarında etkili olacağını düşünüyoruz. Üçüncü olarak ise makroekonomik gelişmelerin boyutu sektörün büyümesinde büyük etki gösterecek.. 


'ULAŞILABİLİR LÜKS' ÖN PLANA ÇIKTI 


Gayrimenkul sektörünün son 10 yılına baktığımızda konut ve ofis trendlerinin hızla değiştiğini görüyoruz. Ofislerde aranan özellikler arasında çalışanların kendini evinde hissetmesini sağlayacak alternatifler ve iş hayatının yoğunluğunda çalışanların kendilerine vakit ayırabileceği konseptler ön plana çıkıyor. Ois hayatı içinde kuaför, spor salonu, market ve sosyal alanlar çok önemli. Konut trendlerine baktığımızda ulaşılabilir lüks kavramının ve merkezi lokasyonların ön plana çıktığını görüyoruz.


 FİYATLAR AŞAĞI DA İNEBİLİR YUKARI DA ÇIKABİLİR 


2014 bölge bazında fiyat ve talep farklılıklarının daha çok hissedileceği bir yıl olacak. Avrupa'da KağıthaneSeyrantepe, Büyükdere-Maslak, TopkapıMerter, Anadolu'da ise Ataşehir ve Ümraniye bölge taleplerine paralel olarak fiyatların inmesi veya çıkması beklenebilir. 


Akşam Future & Trends Emlak 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler