29 / 03 / 2024

Nuhoğlu İnşaat konkordato talep etti!

Nuhoğlu İnşaat konkordato talep etti!

Nuhoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi resmen konkordato talep etti. Şirketin konkordato dava duruşması 21 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.


Mali anlamda sıkıntılı bir süreç geçiren Nuhoğlu İnşaat konkordato talep etti. Nuhoğlu Marinera Çeşme, Yenitepe İzmir, Cubes Ankara, Yenitepe Kadıköy gibi büyük projeleri hayata geçirdi. 


Nuhoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordatonun tasdiki davasında T.C. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 21 Eylül 2018 tarihinden başlamak üzere 3 aylık geçici mühlet verildi. Konkordato komiseri olarak Mustafa Dağüstü ve Serdar Kale atandı. Duruşma 21 Aralık 2018 günü saat 10:30'da görülecek.  



Alacaklılar mehil talebine iş bu ilanın ilan tarihinden itibaren 7 gün içerisinde itiraz edebilecekler ve konkordato mühleti verilmesini gerektirecek bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekler ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecek.



Nuhoğlu İnşaat nasıl kuruldu, hangi projelere imza attı?


24 Nisan 1986 tarihinde 60 milyon TL sermaye ile kurulan Nuhoğlu İnşaat birçok projeye imza attı. Ataşehir'de Ali Nuhoğlu'nun yönetim kurulu başkanlığında kurulan şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı da Hayri Günay olarak açıklanmıştı.  



Nuhoğlu İnşaat Marinera Çeşme, Yenitepe İzmir, Cubes Ankara, Yenitepe Kadıköy gibi büyük çaplı projeler gerçekleştirdi.  Kazakistan, Irak ve Libya'da da proje yapan şirket konut projelerinin dışında ayrıca eğitim projeleri, sağlık projeleri,  altyapı projeleri ve kent pakları da inşa etti. 


Şirketin Yenitepe Kadıköy, Cubes Ankara, Yenitepe  İzmir  ve Marinera Çeşme projelerinde satışlar sürüyor. 




"Halk ürettiğimiz konutlara ulaşamıyor"


Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu sektördeki konut projeleri ve fiyatları hakkında Şubat 2018'de önemli açıklamalar yapmıştı.  Ali Nuhoğlu, "Boş olan yerleri imara açma mantığı bir kenara bırakılmalı, kentsel dönüşüme odaklanmalıyız. Dönüşümdeki emsal artışları büyük sıkıntılara yol açıyor. Ürettiğimiz konutların metrekaresi 6 bin TL ve üzeri olanları sadece toplumun yüzde 20'sine hitap ediyor. Toplumun yüzde 80'i bu konutlara ulaşamıyor. Biraz daha ucuz konut üretelim. Biz bunu İzmir'de yapmaya başladık. Çok ciddi satış gerçekleştiriyoruz. Mimariyi, estetiği, kaliteyi, uzun vadeli ve sürdürülebilir bir kullanım özelliğini daha uygun fiyatlara yakalayabilirsiniz. Neredeyse daire kirasına yaklaşan aidatlar konuşuluyor. İnsanların yaşam alanlarında daha çok yeşilin olduğu, yoğunluğun daha az sağlandığı, arsa maliyetlerinin aşağıya çekildiği binalar yapılabilir" şeklinde ifadeler kullanmıştı. Haberin detayı için tıklayın


Konkordato İlan Metni

T.C. İSTANBUL ANADOLU 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN

ESAS NO : 2018/1078 Esas


Davacı vekili tarafından Mahkememizde açılan Konkordatonun Tasdiki davası nedeniyle;


İnönü Mah. Kartal Cad. No.86-88A/1 Ataşehir/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 223904 sicil numarasında ve Anadolu Kurumlar Vergi Dairesi'nde 6320012483 VKN ile kayıtlı NUHOĞLU İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ tarafından talep edilen konkardatonun tasdiki davasında Mahkememizce 21/09/2018 tarihinden başlamak üzere 3 aylık geçici mühlet verilmiş olup, konkordato komiseri olarak Mustafa DAĞÜSTÜ ve Serdar KALE atanmıştır. Duruşmanın 21/12/2018 günü saat:10:30'da yapılacağı, alacaklıların mehil talebine iş bu ilanın ilan tarihinden itibaren 7 gün içerisinde itiraz edebilecekleri, konkordato mühleti verilmesini gerektirecek bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri İİK'nun 288.maddesi hükmünce ilan olunur. 05/10/2018



Web: http://www.nuhogluinsaat.com.tr/