28 / 03 / 2024

NG Kütahya Seramik 4. otelini Sapanca'da açıyor!

NG Kütahya Seramik 4. otelini Sapanca'da açıyor!

Afyon ve Sapanca’da iki oteli bulunan, İstanbul Güneşli’de inşaatı süren oteli için Marriott Grubu ile anlaşan NG Kütahya Seramik, dördüncü otel yatırımını da Sapanca’da yapmaya hazırlanıyor.


Seramik ve porselen üretimiyle öne çıkan NG Kütahya Seramik, farklı iş alanlarında da büyüyor. Bu alanlardan biri de turizm.İki oteli bulunan ve İstanbul’da inşaatı süren otel projesi için Marriott’la anlaşan grup, dördüncü otelini de Sapanca’da açma planı yapıyor. 450 odaya sahip olacak bu otel için proje çahşmaları devam ediyor. Yeni otelin inşaatına 2017’de başlanması bekleniyor.

 

Kütahya’nın önde gelen sanayicilerinden Güral Ailesi, bir dönem yaşadıkları fikir aynlıkları nedeniyle 2013 yılında işleri ayırdı. Kardeşlerden Nafi Güral ve çocuklarının kurduğu NG Kütahya Seramik, bugün seramik ve porselen dışında ambalajdan turizme, makineden AVM ve inşaata kadar yedi farklı sektörde hizmet veriyor.


Eylül ayında seramik sektöründe yeni bir yatınm için temelleri atan şirketin Kütahya’da Temmuz 2017’de açmaya hazırlandığı bu tesis dışında da hayata geçirmeye hazırlandığı projeleri var. Bunlardan biri de turizm sektöründe bulunuyor. Afyon ve Sapanca’da iki oteli bulunan, İstanbul Güneşli’de inşaatı süren oteli için Marriott Grubu ile anlaşan şirket, dördüncü otel yatırımını da Sapanca’da yapmaya hazırlanıyor.


450 ODALI OLACAK

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Sapanca’daki otelimize yakın bir arazimiz var. Burada var olan 291 odalı otelimizle aynı konseptte bir otel açma niyetimiz bulunuyor. Henüz projeleri çiziliyor” diye konuşuyor.


Erkan Güral, projeyle ilgili detay vermekten kaçınıyor. Ancak Gü- ral’dan öğrendiğimize göre, yeni otel 450 odalı olacak. Daha büyük organizasyonları ağırlayabilmek için yeni otelde geniş toplantı salonları yapılması planlanıyor. Ayrıca yeni otelin Spa’sı da mevcut otelden daha büyük olacak. 100 milyon TL yatırımla gerçekleşecek otelin yapımına 2017’de başlanması bekleniyor.

 

İLK AVM GELİYOR

NG Kütahya Seramik’in son girdiği iş alanı ise alışveriş merkezi. Şirketin Sapanca’dan Antalya’ya uzanan güzergahta yol üstünde yer alan arazilerde alışveriş merkezlerini hayata geçireceğini ve ilk adımın Sapanca’da atılacağını daha önce yazmıştık.


İlk AVM’nin 2017’nin ilk çeyreğinde açılacağı bilgisini veren Erkan Güral, bu AVM’nin isminin ise Nafi Güral’m yedi torunun baş harfleriyle oluşturulan Busedan olacağım anlatıyor.

Büyütülen ve geliştirilen yeni iş kollanndan birinin de NG Maki¬ne olduğunu dile getiren Erkan Güral, anahtar teslim fabrika yapan bu şirketin ürettiği makineleri şu anda yurtiçinde sattıklarını, an¬cak hedeflerinin ihracata da başla¬mak olduğunu belirtiyor.


2017'de bin kişiyi işe alacak


NG Kütahya Seramik, her ne kadar yeni iş alanlarına yatırım yapsa da, grubun göz bebeği işleri hala seramik ve porselen. Seramik alanında üretiminin yüzde 30'nu ihraç eden şirket yurtdışında mağazalaşma atağına geçti.


Türkiye genelinde 213 mağazaları olduğunu ve franchise ile büyüdüklerini söyleyen Erkan Güral, yurtdışında da bu şekilde mağazalaşmaya başladıklarını anlatıyor. Bugün şirketin yurtdışında beş mağazası var. Ancak yıl bitmeden mağaza sayısı 15'e ulaşacak. Güral, "İtalya'da mağaza açıp tereciye tere satacağız" diyor. Güral, temeli eylül ayında atılan ve 15 Temmuz 2017'de açılacak 15 T emmuz Şehitleri Seramik Fabrikası'nın faaliyete geçmesiyle üretim kapasitelerinin yüzde 25 artacağını belirtiyor. Bugün tüm grupta 4 bin 700 kişinin çalıştığını anlatan Güral, yeni yatırımlarla birlikte 2017'de bin kişiye yeni istihdam sağlayacakları bilgisini de veriyor.


Ekonomist 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri