19 / 04 / 2024

Necmi Kadıoğlu Ukracity mağdurlarıyla bir araya geldi!

Necmi Kadıoğlu Ukracity mağdurlarıyla bir araya geldi!

Ukracity mağdurları 7 Şubat tarihinde Ukra İnşaat'ı protesto etmişti. Ukracity Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz'u protesto eden Ukra mağdurlarının sesini Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu duydu.


Ukracity Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz'u protesto eden Ukra mağdurları sesini duyurmayı başardı. Mağdurlar Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'yla görüştü.


Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu süreci yakından takip ettiğini, Bu büyüklükte bir projenin 2 günde devir edilemeyeceğini söyledi.


İşte Ukracity mağdurları tarafından yapılan açıklama:


Sayın UKSA Üyeleri, yapmış olduğumuz eylemler sonucunda söz verilen ancak bir türlü yapılamayan ve zamana yayılan belediye başkanı ile olan görüşmemiz yönetimi temsilen seçilen 2 arkadaşımız tarafından gerçekleştirildi.


Yaptığımız görüşmede belediye başkanımız Necmi bey ve İmar müdürü Mustafa bey süreci yakından takip ettiklerini söylediler. Necmi bey Tamer beyi hergün konu hakkında arayıp bilgi aldığını söyledi. Tamer beyin bizlerin karşısına somut doneler olmadan çıkmak istemediğini tekrar vurguladı. Biz ısrar edince Tamer beyi arayarak bu hafta için randevu sözü verdi.


Bu büyüklükte bir projenin 2 günde devir edilemeyeceğini belirtip çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Şu an gelinen aşamada Ukra İnşaatın açıklamasında bahsettiği 15 adet raporun Ukra tarafından hazırlandığını, bu raporlar tamamlandığında kayyum vasıtası ile Tamer bey'e sunulacağını söyledi.


Sizler de takdir edersiniz ki bu bahse konu olan 15 adet raporun hazırlanması zaman alacaktır dedi. Önümüzdeki hafta bu raporların Tamer bey'e teslim edilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini söylediler. Bu raporlar Özyurtlara teslim edildikten sonra Özyurtların bu raporları değerlendirip Ukra ile masaya oturacağını söylediler.


Belediye başkanımız ısrarla bu sorundan kurtulmak istediklerinin altını çizdi.

Belediyeden çıktıktan sonra Şelale Plazaya gidip Atilla Yavuz'la görüştük. Belediye başkanımızın söylediklerini kendisi de söyledi. Kendisine devirin ne şekilde olacağını sorduk. Özyurtların raporları inceledikten sonra Ukrayla masaya oturacağını söyledi. Projenin başlangıcında 85 olan toprak sahiplerinin şu anda 138 olduğunu belirtti. Bunlardan 15-20 tanesiyle şu an itibariyle anlaşılamadığını söyledi. Özyurtların Ukrayla anlaştıktan sonra toprak sahipleriyle masaya oturacağını söyledi. Tüm bunlardan sonra sıranın biz sözleşme sahiplerine geleceğini belirtti. Mart sonu / Nisan başı gibi tüm görüşmelerin bitip inşaatın Özyurtlara devredileceğini söyledi.

Satış ofisindeki toplantıdan sonra yönetim olarak bu konuları değerlendirdik. Oy birliğiyle bahsetmiş oldukları işlemler tamamlanana kadar hukuki işlemlerin ve gösterilerin devamına karar verdik.

Bunun neticesinde 01 Mart 2015 Pazar günü saat 14:00 'de satış ofisi önünde eylem yapma kararı verildi.

Siz komşularımızı pazar günü yapacağımız eyleme bekliyoruz.