26 / 04 / 2024

Müteahhit hizmetlerinde dünyada 3 numarayız!

Müteahhit hizmetlerinde dünyada 3 numarayız!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Sarayköy ilçesinde Hükümet Konağı önünde halka hitap etti. Nihat Zeybekci, bugüne kadar her ne söz verdilerse hepsini fazlasıyla yerine getirdiklerini söyledi...


Denizli'nin Sarayköy ilçesinde Hükümet Konağı önünde halka hitap eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugüne kadar her ne söz verdilerse hepsini fazlasıyla yerine getirdiklerini söyledi.


Pamukkale Üniversitesini (PAÜ) ikiye bölmeyi ve bir parçasını Sarayköy'e yaklaştırmayı planladıklarını dile getiren Zeybekci, dünyanın en modern ülkesindeki insanların sahip olduğu imkanlara Denizli'nin de sahip olduğunu ifade etti.


Zeybekci, milletin toplum üzerinde mühendislik yapmak isteyenleri, her seçimde pişman ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"2013'ün mayıs ayında bütün dünyanın gözü, Türkiye'ye çevrildi. Bir zamanlar yüzde 7 bin faiz oranları vardı. En son biz devraldığımızda yüzde 54'tü. Mayıs ayında yüzde 4,6'ya düştü. Almanya'da nasılsa, yurt dışında, Avrupa'da nasılsa Türkiye'de de aynısı oldu. IMF'ye borcumuz, 14 Mayıs 2013'te ödendi ve dendi ki 'Artık senden borç almıyoruz ama istesen sana borç vereyim, 5 milyar dolar da burada.' Daha ne projeler. Tüm dünyanın gözü Türkiye'de iken, Türkiye'yi dünya gıptayla seyrederken, bir anda İstanbul'da bir parktaki ağaçlarla Türkiye'yi karıştırmaya kalkıyorlar."


Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili eylemcilerin temsilcileriyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görüştüğünü hatırlatan Zeybekci, talepler arasında İstanbul'daki üçüncü havaalanı inşaatının, üçüncü köprünün ve kanal projesinin durdurulmasının bulunduğuna dikkati çekti.


Zeybekci, en son üç hafta önce bir savcının, içinde 32 klasör olan ağzı mühürlü çuvalı mahkemeye verdiğini, mahkemenin de gerekçeyi okumadan ve mührü açmadan 15 dakikada karar verildiğini öne sürerek, şöyle devam etti:


"Mayıstaki kararla aynı. Bütün o 'mayısta durdurulsun' denen ihalelerin, projelerin müteahhitleri ve iş adamları ki biz müteahhit hizmetlerinde dünyada 3 numarayız, bütün bu şirketlerin, bu havaalanını, üçüncü köprüyü, otoyolu, nükleer santralı, hidroelektrik santrallerini yapan bütün bu şirketlerin ve sahiplerinin mal varlıklarının durdurulmasına karar verdiler. Aynı karar. Bu millet bunu yemez artık. Bu milletin artık emanetçileri, adamları var. Bu millet inşallah bunların derslerini verecek ki verdi. Herkes yoluna gidiyor şu anda. Büyük bir hevesle, ağızlarının suyu aka aka, 'Memlekette ekonomik kriz çıksın' diyorlar, öyle mi? Faizler tavan yapsın, Türk Lirası dibe insin, dolar bilmem ne olsun, ortalık karışsın, alışveriş dursun, fabrikalar kapansın, insanlar işinden olsun, ortalık huzursuz olsun, istedikleri bütün gayeleri bu."


"Köpekler istedi diye atlar ölmez, ölmeyecek" diyen Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı:


"Bu sözüm milletin geleceğine, iradesine, seçtiği parlamentoya, hükümete, Başbakan'a kast edenleredir. 'Bu ülkede millet işini, aşını kaybetsin' diyenleredir. Bu günler geçecek, bu toz duman geçecek, geçti zaten, geçen hafta hepsi bitti, gitti. Şimdi kardeşi kardeşle karşı karşıya getirmek isteyenlerin oyunlarını bozacağız, kardeş kardeşe kucaklaşacağız, kol kola, omuz omuza, gönül gönüle, 2023 hedefine. Hedefimiz, cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın 10. büyük ekonomisi olmak, 500 milyar dolar ihracat yapmak, 150 milyar dolar turizm, hizmet ve müteahhitlik getirisi. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olmak, milli geliri 25 bin doların üzerine taşımak, layık olduğumuz yere varmak, ecdadımızın emanet ettiği, hedef gösterdiği yere varmak. Allah'ın izniyle buna inancımız tam, milletimizin de bize inancı tam."


Konuşmasının ardından Zeybekci, Kaymakam Aldın Abak ve Belediye Başkanı Orhan Karaköse'yi ziyaret etti ve muhtarlarla görüştü.



AA