25 / 04 / 2024

Kuyaş Türkiye'nin ilk altın saklama merkezini kuracak!

Kuyaş Türkiye'nin ilk altın saklama merkezini kuracak!

Bu yıl iki yeni gayrimenkul projesi hayata geçirecek olan Kuyaş, Türkiye' nin ilk altın saklama merkezini kuracak. Şirket, Borsa İstanbul ve Merkez Bankası'na hizmet verecek...


Bu yıl iki yeni gayrimenkul projesi hayata geçirecek olan Kuyaş, Türkiye'nin ilk altın saklama merkezini kuracak. Şirket, Borsa İstanbul ve Merkez Bankası'na hizmet verecek.



Gayrimenkul projeleri geliştirmek üzere 9 yıl önce kurulan Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. (Kuyaş) bölünerek gayrimenkul yatırım ortaklığı oluşumu çalışmalarını başlattı. Kuyaş Genel Müdürü Ahmet Çilesiz, kooperatif olarak doğan ve bugün yüzde 100'ü halka açık bir şirket haline gelen Kuyaş'ın bu gelişimiyle Türkiye'de bir ilke imza attığını söyledi. Çilesiz, "2014'te gayrimenkul projelerine odaklandık. İstanbul'da iki yeni projeyi hayata geçireceğiz. Hazırlıklarımız devam ediyor" dedi. 


BORSA İSTANBUL'A OFİS SATTI 

Kuyaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner de şirketin aynı bölgede 8 bin 500 ve 4 bin 500 metrekare olmak üzere iki arsaya daha sahip olduğu bilgisini verdi. Her iki arsa üzerinde iddialı projelere başlayacaklarını açıklayan Metiner, "4 bin 500 metrekare olanın üzerinde geliştirdiğimiz projeye bu ay sonuna kadar başlayacağız. Türkiye'de bir ilk olacak Borsa İstanbul (BIST) Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Saklama Merkezi ve bünyesindeki 'Altın Saklama Merkezi'ni burada hayata geçireceğiz. Borsada işlem gören altınların saklanabileceği, özel kasa dairelerinin olacağı bir yapı hizmete sunulmuş olacak" diye konuştu. 8 bin 500 metrekarelik alanı da KDV hariç 17 milyon liraya sattıklarını belirten Metiner, 2015 sonunda Borsa İstanbul/Altın Saklama Merkezi'ni burada faal hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Metiner, "Böylece Kuyumcukent lokasyonu, İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki finans merkezine dönüşmesinde çok önemli bir aşamayı daha tamamlamış olacak" diye konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI 

Sait Erdal Metiner, tüm bu projelerin yanında kentsel dönüşüm gibi orta vadeli hedefler için adımlar attıklarını söyledi. İstanbul'da finans ve prestijli proje alanı olarak belirlenen Basın Ekspres Hattı üstünde Kuyumcukent, İstanbul Vizyon Park Ofis ve Merkez Plaza Blokları projelerine imza attıklarını vurgulayan Metiner, şunları anlattı: "Projelerimizde yaşam başlarken, Merkez Bankası Avrupa Vezne Merkezi, Merkez Bankası ve Borsa İstanbul Takasbank Saklama Merkezi, Loomis Para Taşıma Şirketi, Altın Antreposu ve İstanbul Altın Rafinerisi ile kuyumculuk sektörünün ileri gelen firmaları binamıza taşındı." 


GYO İÇİN YETKİ ALDI

Kuyaş'ın artık bir gayrimenkul yatırım ve inşaat şirketi olduğuna dikkat çeken Metiner, aktifinde bulunan arsaları amacına en uygun ve kârlı biçimde değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Metiner, "Biz bölünerek GYO kurma konusunda çalışmaları başlatmak için genel kuruldan ön yetki almıştık. Bu konuda çalışmalar ve araştırmalar başlatıldı. Uygunluk sağlandığında bu adımın da atılması için gelecek genel kurullarımızda ortaklarımızı bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu.


550 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Kuyaş'ın şimdiye kadar 550 milyon dolarlık yatırım yaptığını ifade eden Metiner, yeni dönemde konut yatırımları da planladıklarını ve bu çerçevede TOKİ ile görüştüklerini söyledi.


Seda Tabak/Sabah 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri