16 / 04 / 2024

Körfez yatırımcısı Avrupa Yakası'nı tercih etti!

Körfez yatırımcısı Avrupa Yakası'nı tercih etti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, TÜİK verilerine göre 2014 yılı toplam konut satışlarının yüzde 2'ye yakın bir kısmının yabancılara yapıldığını ifade etti.


TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, İstanbul'un konut sektörünü mercek altına aldı. TÜİK verilerine göre Türkiye'nin konut sahipliliği oranının yüzde 65 olduğunu ifade eden Neşeli, "Bu oran sadece oturum amaçlı alman konutları kapsamadığı için konut satışı ile nüfus arasındaki ilişkiyi doğru bir şekilde ortaya koyamamakla birlikte her yıl bu oranın arttığını gözlemlemek mümkün" dedi. 


Konut satışlarında yabancı yatırımcıların konut edinim hızını da değerlendirmek gerektiğini ifade eden Neşeli, "TÜİK verilerine göre 2014 yılı toplam konut satışlarının yüzde 2'ye yakın bir kısmı yabancılara yapılmış olup Antalya'dan sonra yabancılara en çok satış yapılan ilin yüzde 29'luk satış oranı ile İstanbul olduğu görülüyor" diye konuştu. 


Neşeli, İstanbul'da son yıllarda konut stoğunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerine Körfez ülkelerinden yatırımcıların yoğun talep gösterdiğini anlatarak, bazı projelerde toplam dairelerin yüzde 25'ine varan oranlarda Körfez ülkelerinden yatırımcılarına satış yapılabildiğini söyledi. Körfezden gelen yatırımcıların taleplerine yönelik şekillenen projeler bile üretilmeye başlandığını vurgulayan Neşeli, Anadolu yakasının da son dönemlerde yabancı yatırımcılara daha çok tanıtılmaya başlandığı ancak talebin henüz düşük olduğunu dile getirdi. 


Dünya