14 / 05 / 2024

Kireç Tuğla hammadde üretimi yapacak!

 Kireç Tuğla hammadde üretimi yapacak!

Ürünlerinde kullandıkları hammaddeden biri olan pomzayı üretmeye başlayacaklarının bilgisini veren Kireç ve Tuğla Kimya Sanayi Kayseri Fabrikası Ticaret Müdürü Necmettin Demirtaş, ihtiyaç duydukları bütün hammaddeleri üretmeyi hedeflediklerini söyledi.


Kalsiyum silikat beyaz bloku Türkiye'de ilk kez Kayseri'deki fabrikasında üreterek iç piyasaya sunan Kireç Tuğla, bu alanda tek üretici unvanına da sahip oldu. Bu yıl devreye alacakları maden ocağı ile birlikte ürünlerinde kullandıkları hammaddeden biri olan pomzayı üretmeye başlayacaklarının bilgisini veren Kireç ve Tuğla Kimya Sanayii Kayseri Fabrikası Ticaret Müdürü Necmettin Demirtaş, ihtiyaç duydukları bütün hammaddeleri üretmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 


Kalsiyum silikat beyaz blokun tamamen çevre dostu bir malzeme olduğuna dikkat çeken Necmettin Demirtaş, bu ürünün bilinen diğer duvar malzemelerinden çok farklı bir üretim teknolojisine sahip olduğuna işaret etti. Alman teknolojisiyle el değmeden üretilen kalsiyum silikat beyaz blokun, uygun ebatlarda dizayn edilmiş kalıp teknolojisi ve ölçü hassasiyeti ile kolay, hızlı ve düzgün duvar imal etmek için ideal bir ürün olduğunu savunan Demirtaş, aynı zamanda ısı, ses izolasyonu gibi özelliklerinin de bulunduğunu anımsattı. 


Bu ürünün depreme dayanıklılığının yanı sıra şu anda Türkiye'de olan basmç mukavemeti en yüksek duvar malzemesi özelliğine sahip olduğunun da altını çizen Demirtaş, aynı zamanda radyasyon geçirmemesi, yanmaz ve anti bakteriyel olma gibi özellikleri olmasının bu ürünlere katma değer kazandırdığım ifade etti. 

İhracata açılmayı planlıyor Kısa vadeli yatırım planları içinde ürettikleri kalsiyum silikat beyaz blokun hammadde kalemlerinden biri olan pomzayı üretime almak olduğunu kaydeden Necmettin Demirtaş, "Bununla alakalı bir maden ocağım yıl sonuna kadar bünyemize katmayı hedefliyoruz. 


Bu ürünü hem kendi üretimimizde kullanmayı hem de yarı işlenmiş olarak satmayı planlıyoruz" dedi. Yatırımların tamamlanması ile üçüncü adım planları dahilinde ihracata açılmayı planladıklarım söyleyen Demirtaş, "Şu anda bahİç pazar talebini ancak karşılayabildiğimiz için kısa vadede ihracat, planlarımız içinde yer almıyor. 

settiğim ürünümüz Kuzey Irak'tan isteniyor. İç pazar taleplerini ancak karşıladığımızdan ihracat, planlarımız içinde biraz geri plandakalıyor. Yatırımlarımızı tamamlayıp kapasitemizi de artırdıktan sonra ihracata açılmak hedeflerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu. 


Dünya Bölge  





Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura