24 / 04 / 2024

Kira zammında üst sınır düşecek!

 Kira zammında üst sınır düşecek!

Hükümet, 28 milyon vatandaşı korumak için yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Buna göre, kira zammında üst sınır düşecek...


Hükümet, 28 milyon vatandaşı korumak için yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Kira artışlarında kura bağlı artan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yerine Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) uygulanacak.


TÜFE'ye onay


Takvim Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda TÜFE düzenlemesi kabul edilirken, Genel Kurul aşamasında gelecek yıllardaki değişim dikkate alındı. Değişim kapsamında, ÜFE ve TÜFE'den düşük olan kullanılacak. 


Kira artış oranına üst sınır

Kira artış oranına dair üst sınırın, döviz kuru ve emtia fiyatlarındaki gelişmelere duyarlılığı yüksek olan üretici fiyatları yerine tüketici fiyatlarına göre belirlenmesi komisyonda kabul edildi. 

 

'Düşük olan kullanılır'


Teklifin sahibi AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, TÜFE ve ÜFE oranlarındaki artış oranlarının yıllara ve dönemlere göre farklılık gösterebileceği yönündeki eleştirilerin haklı olduğunu söylerek, "Kiralardaki artış oranı olarak 'düşük olan kullanılır' şeklinde değişiklik yapılabilir" açıklamasında bulundu.