18 / 04 / 2024

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayan İstanbullular için harekete geçti. Çatalca’dan Eyüp’e 6 farklı projede yer alan 272 sosyal konut, bakanlık tarafından verilmiş “riskli yapı raporu” bulunan vatandaşlar için satışa çıkarılıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönemde başlattığı “Deprem Seferberlik Planı” kapsamında iştirak şirketi KİPTAŞ özel bir konut kampanyası gerçekleştiriyor. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, riskli yapılarda yaşayanların kısa zaman içinde güvenli konutlara geçebilmesi için gerçekleştirilen kampanyada; Silivri, Çatalca, Eyüp (5.Levent), Başakşehir, Tuzla ve Zeytinburnu ilçelerinde bulunan KİPTAŞ'ın 272 sosyal konutu satışa çıkarılacak.


KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!


Kampanyanın ayrıntılarına değinen  KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, kampanyadan İstanbul'da ikamet eden, oturduğu yapı için bakanlıktan alınmış “riskli bina” raporu bulunan ve riskli yapısı dışında herhangi bir konutun olmayan 18 yaşını doldurmuş vatandaşların yararlanabileceğini belirtti. Sadece Bağcılar'da 12 bin bağımsız riskli yapı bulunduğunu söyleyen Kurt “Amacımız ticari değil sosyal. Biz insanları teşvik için yapıyoruz. İstanbul'un depreme karşı dönüşümü için mevcut yapı stoğunun verimli kullanılması gerek” diye konuştu.


BAŞVURULAR 17 ŞUBAT’TA

Başvuruları 17 Şubat günü alacaklarını dile getiren Kurt “Satışlar, başvuru sırasına göre yapılacak. Kura olmayacak. Bir ay boyunca başvuru yapılabilir. Kampanya ile ilgili KİPTAŞ'ın internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından bilgi alabilirler. 3 Şubat'tan itibaren de KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'ne başvurarak ayrıntıları öğrenebilirler” diye konuştu.


HEMEN TESLİM AVANTAJI


Kurt'un verdiği bilgilere göre kampanyanın ayrıntıları şu şekilde;


“83-166 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 2+1, 3+1 ve 4+1 toplam 272 daire satışa sunulacak. Bu dairelerin çoğunluğu hemen teslim avantajına sahip. Kalan projelerin de bu yılın yaz aylarında teslim edilmesi planlanıyor. Depreme dayanıklı yapıların bir diğer önemli özelliği, enerji kimlik belgesine sahip olması. Binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı sağlanırken, enerji israfı önlenerek, çevre de korunuyor. 2+1 dairenin peşin 185 bin liraya satışa çıkacağı kampanyada; peşin alımlarda yüzde 10 olmak üzere, değişen peşinat tutarına göre farklı indirim oranları bulunuyor. 24 ay vade farksız, 36, 48 ve 60 ay için 0.75 faiz oranı ile kamu bankalarından daha düşük faiz ve banka masrafsız sabit ödeme imkanı sağlanıyor. Satış kampanyasından elde edilecek gelir, kentsel dönüşüm ve depreme dayanıklı konut sayısını artırmak için kullanılacak.”



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri