16 / 04 / 2024

Kartal Petrol-İş Mahallesi’nde bulunan Kurtuluş Apartmanı’nın yıkımı gerçekleştirildi!

Kartal Petrol-İş Mahallesi’nde bulunan Kurtuluş Apartmanı’nın yıkımı gerçekleştirildi!

Kartal Belediyesi yerinde dönüşüm ve deprem dönüşümü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kartal Petrol-İş Mahallesi’nde bulunan 18 daire ve 2 dükkândan oluşan Kurtuluş Apartmanı’nın yıkımı gerçekleştirildi...


Deprem dönüşümü ve yerinde dönüşümde başarılı örnekler sergileyen Kartal Belediyesi, “Dönüşümde Kartal Modeli” kapsamında Kartallıların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Kartal Belediyesi deprem dönüşümü kapsamında Petrol-İş Mahallesi, Atalar Caddesi Ulaş Sokak’ta bulunan 823 metrekare alan üzerinde 18 daire 2 dükkandan oluşan Kurtuluş Apartmanı’nın yıkımına başlandı.

 

Kartallılar Başkan Altınok Öz’ü Meşalelerle Karşılandı

 

Vatandaşların coşku ve sevgi gösterileri eşliğinde yıkım alanına gelen Başkan Altınok Öz, binlerce Kartallılar tarafından tezahürat ve meşalelerle karşılandı. Coşkulu kalabalığı selamlayıp çevresini saran sevenleriyle bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e vatandaşlar dönüşümün startını verdiği için çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.  

 

Yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, Muhtarlar, apartman sakinleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Kartallıların katıldı. Başkan Altınok vatandaşların sevgi seli eşliğinde yıkım törenini başlattı.

 

“Teşhisi Doğru Koyarsan Tedaviyi de Doğru Yaparsın”

 

Coşkulu kalabalığın tezahürat ve alkışları arasında kürsüye çıkan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  yerinde dönüşümün ve deprem dönüşümünün sağlıklı olması için site ve mülk sahipleriyle toplantılar yaptıklarını, bu toplantıların kitaplaştırıldığını belirtti.

 

“Deprem dönüşümü ve yerinde dönüşümde ‘Teşhisi doğru koyarsan, tedaviyi de doğru yaparsın’ diyen Başkan Altınok Öz, “Biz deprem dönüşümün kitabını yazdık. Ama niye yazdık? Nasıl yazdık? 2009 yılından itibaren halkımızla beraberiz. Halkımızın ne istediğini biliyoruz. Birçok kez sitelerle toplantılar yaptık. Hekim olarak söylüyorum; teşhisi doğru koyarsan, tedavi de doğru yaparsın. Kartal’da biz onu yaptık. Bu konuda mütevazı olmayacağım. Deprem dönüşümde en bilgili, en verimli ve en becerikli bir kadro Kartal Belediyesi’nde var. İşte bu kadro bugün burada bulunmamıza neden oluyor.” diye konuştu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediyede kaydı olmayan Tüm Emek İş sitesinin imar ve emsaliyle ilgili sorunlarının çözüldüğünü, Belde ve Bağlar Sitesi’nin de dönüşümünü başarılı bir şekilde hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

 

“Dönüşümün En Güzel Örneğini Görüyoruz”

 

Kurtuluş Apartmanı’nın yıkımının dönüşümün en güzel örneği olduğunu vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Burada dönüşümün en güzel örneğini görüyoruz. Beş yıllık emeğimin en güzel noktası burasıdır. Yani imar hakkıyla dönüşemiyor, ruhsatlı bina değil, kaçağı göçeği var ama komşular bir araya geldiler. Bankadan faiz indirimli kredi alarak kendileri dönüşüyorlar. Ve hepsi de ceplerinden para vererek kiraya çıktılar. Bu olay ne Fikirtepe’de, ne İstanbul’un diğer yerlerinde var. İlk yapan kişiler olarak kayda geçtiler. Evlerinden bir metrekare fedakârlık etmiyorlar. 120 metrekare. Oysaki 100 metrekareye razı olsalar artı değerle birkaç tane daha daire çıkarabilirler ve satarlardı. Ona da izin vermediler. Herkes 120 metrekarelik evinde ve binada nerede oturdularsa yine aynı evlerinde ve koşulda ruhsatlı, depreme dayanaklı yasal bir binada huzur içinde oturmanın mutluluğunu yaşayacaklar. Apartman sakinleri ve bu bina Türkiye’ye bir örnektir. Haklarıyla dönüşemeyenler için çok güzel bir şey.” dedi. 

 

“Depremin Şakaya Gelir Yanı Yoktur”

 

Yerinde dönüşüm ve deprem dönüşümünün olması gerektiğine işaret eden Başkan Op. Dr. Altınok Öz, depremin şakaya gelir bir yanın olmadığını söyleyerek, “Van depreminde vardık. Türkiye’nin her yerinde oluruz. Kartal Belediyesi’nin Sivil Savunma Müdürlüğü Van’daydı. Uzun sürede orada kaldılar. Biz Türkiye’ye bakarız ama İstanbul’a bir şey olduğu an Türkiye İstanbul’a bakamaz. Dönüşümün şakaya gelir bir yanı yoktur. Derhal dönüşmemiz gerekir. Depremin saati yoktur. 1992 Erzincan depremi teravih namazında geldi, insanları o teravih namazında yakaladı. Onun için elimizi çabuk tutmamız lazım. Kartal’ın dönüşümünü biran önce yapmamız lazım.  Çok güzel duygularla alana geldim. Gençler, futbolcular ve Kartallılar gönlünüzden gelerek yolumu açarak buraya geldim. Bunlar bana büyük bir moral ve motivasyon oldu. Biz söz verince yaparız. Kim ne yaparsa kendine yapar.  Ama sonucu yüce yaradan tayin eder. Allah’ın dediği olur. Beş yıllık emeğimin bir noktaya geldiğini görüyorum. Biz hep meydan da bir şey söylemeye çalıştık. Nereden gelirsek gelelim, nereli olursak olalım ama Kartallıyız” diye konuştu.

 

“Bizim Evi Ne Zaman Yıkacaksınız?”

 

Kartallıların sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamalarını sürdürmeleri için Kartal’da yerinde  ve deprem dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Başkan Altınok Öz, dönüşümle birlikte sağlıksız ve içinde oturulmayan evlerin yerine sağlıklı ve güvenli konutların ortaya çıkacağını söyledi. Dönüşümü hayata geçirirken belediye ile site sakinleri arasında ortak çalışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Altınok Öz,  “Yıkım için siteler ve binalar bizden randevu istiyorlar. İnsanlar ‘Bizim evi ne zaman yıkacaksınız? ’diye. Burada önemli olan Kartal Belediyesi hiçbir yıkımda ve hiçbir dönüşümde kendini paydaş olarak görmedi. Sadece halka yardımcı oluyor. Deprem Dönüşüm Müdürlüğümüz tüm Kartal’ı tanıyor, çalışmalar yapıyoruz. İmarda değişiklikleri halkın lehine nasıl yaparız diye ona bakıyoruz. Ve bu gayretin sonucuna da temiz duygularla sağlıklı, sağlam ve ruhsatlı binalarda oturmalarının çabası içerisindeyiz. Burada önemli bir dönüşüm çalışması yapılıyor. İmar haklarıyla dönüşemeyen ancak kendini muhafaza eden bir dönüşüm çalışmasını görüyoruz. Bina sakinleri kendi aralarında anlaşarak bakanlığın vermiş olduğu faiz indirimli banka kredisi alarak aynı binayı yapacaklar ve aynı dairede oturacaklar. Bu çok önemlidir. Çünkü imar artışı yok. Kendilerinden fedakârlık edip, artı daire çıkartma gibi bir düşünceleri yok. Sadece istedikleri imarlı, ruhsatlı ve depreme uygun yasal bir binada güven içinde oturmak istiyorlar. Bu 20 dairenin 20’sinin de böyle bir karar alabilmiş olmalarını tebrik ve desteklemek lazım. Dönüşümün en zor parçasını hayata geçirdikleri için teşekkür etmek lazım.” diye konuştu.