28 / 03 / 2024

Kapalıçarşı dükkan kiralarında dolar sabitlendi!

Kapalıçarşı dükkan kiralarında dolar sabitlendi!

Dolar kurunun hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından dolarla kira ödediği için zor duruma düşen Kapalıçarşı esnafı için çare bulundu. Kapalıçarşı'da ödenecek kira bedelleri için dolar kuru Ocak 2014-Aralık 2014 dönemi boyunca 2 liradan sabitlendi...


Dolar kurunun hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından dolarla kira ödediği için zor duruma düşen Kapalıçarşı esnafı için çare bulundu. Kapalıçarşı'da ödenecek kira bedelleri için dolar kuru Ocak 2014-Aralık 2014 dönemi boyunca 2 liradan sabitlendi.


Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Fırat, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, esnafın kurlardaki hızlı artış nedeniyle zor duruma düştüğünü ve konu ile ilgili bir yol aradıklarını söylemişti. Hatta kurlardaki şok artış nedeniyle bir çok esnafın kira ödemelerinde zor duruma düştüğü ve maliyetleri karşılayamayacak hale geldiği belirtiliyordu.


Kapalıçarşı esnafı için beklenen müjdeyi ise yine dernek başkanı Hasan Fırat verdi. Fırat'ın hurriyet.com.tr'ye verdiği bilgiye göre çarşı esnafının ödeyeceği kira için dolar kuru Ocak 2014-Aralık 2014 dönemi boyunca 2 liradan sabitlendi. Fırat, yıl sonunda döviz yükseldikçe stresi artan Kapalıçarşı esnafının da bu anlaşma ile birlikte biraz rahatladığını söyledi.



Hürriyet