29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul'da birçok büyük nitelikli projelerimiz var!

Kadir Topbaş: İstanbul'da birçok büyük nitelikli projelerimiz var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 7-29 Haziran 2014'te düzenlenecek İstanbul Shopping Fest ‘in yeni organizasyon yapısı ve hedeflerinin tanıtıldığı basın toplantısında, "Taksim Meydanı Shopping Fest'e de yetişir inşallah" dedi...


İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, 7-29 Haziran 2014'te düzenlenecek İstanbul Shopping Fest ‘in yeni organizasyon yapısı ve hedeflerinin tanıtıldığı basın toplantısında, " (Taksim Meydanı) Shopping Fest'e de yetişir inşallah, hedefimiz bu" dedi.


Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısına İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük katıldı.


Basın toplantısı öncesi yapılan törende İBB Başkanı Topbaş Shopping Fest Platformu Başkanlığı bayrağını TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'den aldı.


FESTİVAL ŞEHRE ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK


Toplantıda konuşan Topbaş, "Bu yılki Shopping Fest hizmet sektörü başta olmak üzere bu şehre çok önemli katkılar sunacaktır. Hizmet sektörü başta olmak üzere, taksici esnafımızdan başlayarak bu kentte herkesin bu festivalden nasibini alacağına ve ciddi bir istihdam oluşturacağına inanıyoruz. Festivalle kültürel değerlerimiz de daha iyi tanıtılabilecek. Dünyanın birçok noktasından gelecek insanlara gerçek anlamda bir barış ve hoşgörü kenti İstanbul'u yaşatarak dünya barışına katkı sunacağımıza da inanıyoruz" dedi.


HER BİR PROJE BÜTÜN HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR 


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, bir gazetecinin 17 Aralık operasyonunun ardından bazı projelerin askıya alındığı iddialarına ilişkin, "İstanbul'da birçok büyük nitelikli projelerimiz var. Bunlarla ilgili son zamanlarda çıkan bir takım dedikoduların söylentiden ibaret olduğunu söylemek isterim. Her bir proje bütün hızıyla devam etmekte. Kendi temrinleri içerisinde süreçleri tamamlanacak. Hızla yatırımları İstanbul Belediyesi olarak sürdürmekteyiz. Merkezi hükümetimizin de aynı şekilde devam etmektedir" diye konuştu.


(TAKSİM MEYDANI) SHOPPİNG FEST'E YETİŞİR İNŞALLAH, HEDEFİMİZ BU. 


Taksim meydanı'nda yapılacak düzenlemeyle ilgili olarak bir gazetecinin "Ben orayı festival alanına çevirmenizi istiyorum" yorumu üzerine Topbaş "Kesinlikle öyle olacak, hiç endişeniz olmasın. Gayet güzel bir proje hazırlandı. Malzemesini tedarik konusunda hazırlık yapılıyor" dedi. Topbaş, "Yakın bir tarihte, projeler hazırlandı. Taksim meydanını birlikte yaşayacağız. Aktivitelerin merkezi olarak yine kullanacağız. Özellikle Shopping Fest'e de yetişir inşallah, hedefimiz bu" diye konuştu.


İSTANBUL ‘SEÇİLMİŞ KADINLAR KONGRESİ'NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK 


İstanbul'un 2015 yılında "Seçilmiş Kadınlar Kongresi"ne evsahipliği yapacağını belirten Topbaş, "Dünyada ilk defa 2013 yılında Paris Belediyesi'nin yapmış olduğu 2 yılda bir yapılan dünyada Seçilmiş Kadınlar kongresini 2015 yılında İstanbul'da yapacağız. Evsahipliğini biz yapacağız. Onun müjdesini vermiş olayım. Buna talip olduk ve kabul edildi" dedi.


KAPALIÇARŞI DÜNYANIN İLK AVM'Sİ 


İTO Başkanı İbrahim Çağlar da Shopping Fest'in hedefinin ‘AVM'lerle sınırlı olmayan bir organizasyonun ötesine geçmek' olduğunu dile getirdi. Shopping Fest'i ticaretin kılcal damarlarına kadar nüfuz ettireceklerini belirten Çağlar "Shopping Fest'in enerjisi sokaktaki seyyar satıcısından, en lüks AVM'ye kadar, taksici de eğlence ve konaklama sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılacak" diye konuştu.


Çağlar sözlerine şöyle devam etti: "2013 yılında festival kapsamında oluşan ciro 8 milyar 250 milyon TL, gelen turist sayısı 958 bini bulmuştu. Bu yıl toplam ciroyu 10 milyar liranın üzerinde turist sayısını da 1 milyon 100 binin üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. İstanbul dünyanın en eski AVM'sine sahip. Kapalıçarşı dünyanın ilk alışveriş merkezi. Bu topraklar da ticaretin anavatanı" dedi. 


Toplantının ardından Topbaş ve diğer konuşmacılar Shopping Fest logosunun bulunduğu panoyu imzaladı.


Akşam



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri